Τι απαντά η Κλωνατέξ στη φημολογία

Ο όμιλος Κλωνατέξ ολοκληρώνει φιλόδοξο πρόγραμμα αναδιοργανώσεως για τη δημιουργία σημαντικών οικονομιών κλίμακος, το οποίο θα αποδώσει καρπούς από το α’ τρίμηνο του 2003, επισημαίνει η Κλωνατέξ, σχολιάζοντας τη φημολογία των ημερών για την πορεία του ομίλου και των μετοχών του.

Τι απαντά η Κλωνατέξ στη φημολογία
Ανακοίνωση εξέδωσε ο όμιλος Κλωνατέξ με την οποία σχολιάζει, όπως επισημαίνει, πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου, καθώς και τους σχολιασμούς αναλυτών και δημοσιογράφων στα ΜΜΕ αναφορικά με φημολογία γύρω από ελέγχους των αρχών σε εταιρίες του Ομίλου καθώς και την ενδεχόμενη υπαγωγή των μετοχών τους σε καθεστώς ”Υπό Επιτήρηση” που είχαν ως αποτέλεσμα την ιδιαίτερα αρνητική χρηματιστηριακή συμπεριφορά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Χ.Α.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο όμιλος Κλωνατέξ και οι θυγατρικές του εταιρίες στην πολύχρονη δραστηριότητά τους ουδέποτε αντιμετώπισαν πρόβλημα εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους απέναντι σε οποιοδήποτε φορέα.

Επιπροσθέτως, ο όμιλος εκπληρώνοντας τη στρατηγική ενημέρωσης με το κοινό, έχει επανειλημμένα παρουσιάσει την πορεία και τις προοπτικές των εταιριών του ομίλου (πιο πρόσφατο είναι το Δελτίο Τύπου του ομίλου αναφορικά με τα αποτελέσματα του εννεαμήνου που δημοσιεύτηκε στο ”Ημερήσιο Δελτίο Τιμών” της 04/12/2002).

Υπενθυμίζει, επίσης, στην ανακοίνωση ότι όσον αφορά τη φημολογία για υπαγωγή των μετοχών των εταιρειών σε καθεστώς ”Υπό Επιτήρηση”, και μετά από ερωτήματα που τέθηκαν από χρηματιστηριακούς φορείς στον πρόεδρο του Χ.Α. κ. Παναγιώτη Αλεξάκη, ο ίδιος απάντησε άμεσα με ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην οποία διέψευσε τη συγκεκριμένη φημολογία.

Επιπροσθέτως, όπως αναφέρεται, κατά καιρούς οι εταιρίες του ομίλου στο πλαίσιο της λειτουργικής τους δραστηριότητας έχουν δεχτεί ελέγχους από Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών χωρίς ποτέ να προκύψει η παραμικρή παράβαση. Εξυπακούεται ότι όλες οι εταιρίες του Ομίλου (εισηγμένες και μη) θεωρούν ευπρόσδεκτο οποιονδήποτε έλεγχο, οποιαδήποτε χρονική στιγμή από τις αρχές, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο όμιλος των εταιριών Κλωνατέξ, όπως αναφέρεται, ολοκληρώνει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αναδιοργανώσεως και εταιρικών μετασχηματισμών που περιλαμβάνει συγχωνεύσεις εταιριών, ενοποίηση υπηρεσιών, ανακατανομή δραστηριοτήτων και αρμοδιοτήτων, πλήρη εφαρμογή των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης, μεταφορά στο νέο ιδιόκτητο επιχειρησιακό κέντρο - η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους - προκειμένου να επιτύχει την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών του.

Στο πλαίσιο αυτά προβλέπεται να δημιουργηθούν σημαντικές οικονομίες κλίμακος, μεγαλύτερη εξειδίκευση και εν τέλει σημαντική βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών του ομίλου με στόχο πάντα τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων η οποία αναμένεται να γίνει εμφανής από το πρώτο τρίμηνο του 2003, καταλήγει η ανακοίνωση του ομίλου Κλωνατέξ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v