Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Παρουσίαση στο ΧΑ

Το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 700 εκατ. ευρώ, αλλά και την εντυπωσιακή αύξηση κατά 300% που έχουν σημειώσει οι πωλήσεις της Lamda Development την τελευταία διετία επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια σημερινής παρουσίασης στο ΧΑ.

Lamda: Παρουσίαση στο ΧΑ
Στο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 700 εκατ. ευρώ, την εντυπωσιακή αύξηση κατά 300% που σημείωσαν οι πωλήσεις της Lamda Development την τελευταία διετία, την είσοδό της στον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και τις στρατηγικές συμμαχίες που έχει συνάψει ο όμιλος Λάτση, επισήμανε μεταξύ άλλων ο οικονομικός διευθυντής της Lamda Development, κ. Α. Καφφάς, κατά την διάρκεια σημερινής εταιρικής παρουσίασης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Καφφάς ενημέρωσε για την ενοποίηση της εταιρικής ταυτότητας του ομίλου, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με επιτυχία, με την ομογενοποίηση των επωνυμιών των θυγατρικών εταιριών κάτω από την στρατηγική ”ομπρέλα” της μητρικής.

Παράλληλα, αναφερόμενος στα νέα έργα της εταιρίας και την ευρύτερη δραστηριοποίηση των θυγατρικών, ο οικονομικός διευθυντής τόνισε την πρόσφατη συνεργασία της Lamda Shipyards & Marine Services με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για την υλοποίηση του προγράμματος ενεργοποίησης των ΤΠΚ ”Τουρνάς” και ”Σακίπης”, με την οποία σηματοδοτείται η δυναμική είσοδος της εταιρίας στον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας, και που επισημαίνει την αναπτυξιακή πορεία του ομίλου στον χώρο της ναυτιλίας.

Επιπροσθέτως, ο οικονομικός διευθυντής αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα θετικά και υποσχόμενα αποτελέσματα του κύκλου εργασιών της Lamda Development, που σημείωσαν αύξηση κατά 300% τα δύο τελευταία χρόνια, δίνουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στα επενδυτικά της σχέδια.

Επίσης, ο ίδιος τόνισε ότι η εταιρία κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου του 2002 παρουσίασε βελτίωση στα κέρδη προ φόρων μετόχων Lamda σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2001, ίση με 100%, γεγονός που αντικατοπτρίζει μια δυναμική πορεία που τη φέρνει πιο κοντά στους στόχους της.

Ταυτόχρονα, ο κ. Καφφάς αναφέρθηκε στο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 700 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η εταιρία, με σημαντικό αριθμό έργων σε ολόκληρη τη χώρα και που θέτει τα θεμέλια για περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας της στο μέλλον.

Τέλος, αναφέρθηκε στην διεθνή εμπειρία του ομίλου Λάτση και στις στρατηγικές της συμμαχίες (Deutsche Bank, Sonae, Hochtief, Dragados, Skanska) που της προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα και που αξιοποιεί επενδύοντας στην ανάπτυξη των υποδομών της χώρας σε γη, αέρα, θάλασσα, διαμορφώνοντας αγορές και γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο επιχειρηματικής ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v