Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απάντηση Γραμμών Στρίντζη στη προσφυγή της ΑΝΕΚ

Η προσφυγή της ΑΝΕΚ για τα Χανιά πραγματοποιήθηκε προς δημιουργία εντυπώσεων, υποστηρίζουν οι Γραμμές Στρίντζη σε σημερινή τους ανακοίνωση, ενώ επισημαίνουν ότι η προσφυγή δεν στοιχειοθετείται δεδομένου ότι οι τροποποιήσεις εγκρίθηκαν νόμιμα.

Απάντηση Γραμμών Στρίντζη στη προσφυγή της ΑΝΕΚ
Την απάντησή τους στην προσφυγή της ΑΝΕΚ κατά της δρομολόγησης του Blue Star II στην γραμμή Πειραιά – Χανίων έδωσαν σήμερα οι Γραμμές Στρίντζη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας η προσφυγή της ΑΝΕΚ δεν στοιχειοθετείται, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν.2932/01 τα ακτοπλοϊκά πλοία δρομολογούνται για διάστημα 10 μηνών κατ΄ ελάχιστον.

Στην ίδια ανακοίνωση οι Γραμμές Στρίντζη αναφέρουν ότι με την αρχική τους δήλωσή είχαν προγραμματίσει έναρξη δρομολογίων την 01/01/03. Ακολούθησε αίτησή προς το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) με την οποία η εταιρία ζητούσε, και που εγκρίθηκε, την έναρξη των δρομολογίων από τις 4 Μαρτίου 2003 προκειμένου το Blue Star II να εξυπηρετήσει τις γραμμές Πατρών – Ηγουμενίτσας Ιταλίας και Πειραιά – Δωδεκανήσου ώστε να δεξαμενισθούν άλλα πλοία του ομίλου.

Επιπροσθέτως σημειώνεται ότι τελικά το Blue Star II θα είναι δρομολογημένο για 11 μήνες και 10 ημέρες σε ακτοπλοϊκές γραμμές και θα εκτελέσει τις εργασίες δεξαμενισμού και ετήσιας επιθεωρήσεως εντός 20 ημερών και μόνον.

Ταυτόχρονα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως το ΣΑΣ, κατά την συνεδρίασή του στις 24/10/02 νομοτύπως ενέκρινε την έναρξη δρομολογήσεως την 04/03/03 στη γραμμή Πειραιά – Χανίων, καθώς και περίπου ακόμα 50 τροποποιήσεις δρομολογίων για λόγους δεξαμενισμού άλλων πλοίων, μεταξύ των οποίων υπήρχε και παρόμοιο αίτημα της ΑΝΕΚ – ΔΑΝΕ για τη δρομολόγηση του Ε/Γ-Ο/Γ ΔΙΑΓΟΡΑΣ από τη γραμμή Δωδεκανήσου στη γραμμή Πειραιά – Ηρακλείου.

Οι Γραμμές Στρίντζη επισημαίνουν πως η ανακοίνωση της ΑΝΕΚ πραγματοποιήθηκε προς δημιουργία εντυπώσεων καθώς όπως αναφέρουν μία διαδικασία η οποία χαρακτηρίζεται ως συνήθης διαστρεβλώνεται και εμφανίζεται ως τέχνασμα ότι δήθεν το πλοίο μας Blue Star θα δρομολογηθεί μόνο για 8 μήνες αντί 10.

Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει ότι η Blue Star Ferries έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του επιβατικού κοινού ως η εταιρία υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών εκτελώντας τα προγραμματισμένα δρομολόγια των πλοίων της καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v