Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες μετοχές από Ιntracom - Intralot

Στην έκδοση νέων μετοχών θα προχωρήσουν στα μέσα του Ιανουαρίου οι εταιρίες Ιντρακόμ και Ιντραλότ. Οι νέες μετοχές θα προέλθουν από την διάθεση stock options προς τους εργαζομένους τους.

Νέες μετοχές από Ιntracom - Intralot
Την έκδοση 3 εκατ. νέων μετοχών στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου αποφάσισε η Ιντρακόμ, όπως αυτό αναφέρεται στο πρωινό σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ.

Οι νέες μετοχές που αντιστοιχούν στο 2,4% των υφιστάμενων μετοχών και θα εισαχθούν στο χρηματιστήριο στα πλαίσια της πολιτικής παραχώρησης stock option προς τους εργαζομένους της.

Η τιμή άσκησης των δικαιωμάτων ορίστηκε στα 2,63 ευρώ και δεν υπάρχει συγκεκριμένη περίοδος εξάσκησής τους, ενώ στο σχόλιο της Marfin αναφέρει ότι ενδεχομένως να υπάρξει μια υπερπροσφορά τίτλων στα τρέχοντα πιεσμένα επίπεδα τιμών.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό σχόλιο, η Ιντρακόμ αναμένει ότι περίπου 500.000 με 600.000 από τις συγκεκριμένες μετοχές θα πουληθούν στην αγορά από την μετατροπή των δικαιωμάτων σε μετοχές. Όπως αναφέρει η Marfin, ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγάλος αν υποτεθεί ότι οι μετοχές αυτές αντιστοιχούν σε συνεδριάσεις τριών ημερών.

Εκτός αυτού και η Ιντραλότ επίσης θα εκδόσει 1,8 εκατ. νέες μετοχές, μέσω διάθεσης δικαιωμάτων αγοράς μετοχών(stock option) προς τους εργαζομένους της, οι οποίες αντιστοιχούν στο 5% του τρέχοντος συνολικού αριθμού μετοχών.

Tα δικαιώματα αυτά έχουν τιμή εξάσκησης στα 5,87 ευρώ και οι οι νέες μετοχές θα εισαχθούν στο χρηματιστήριο προς το τέλος του Ιανουαρίου. Η ενδεχόμενη προσφορά τίτλων από την πλευρά των εργαζομένων αναμένεται να είναι περίπου 0,5 εκατ. μετοχές.

Ωστόσο, στην Ιντρακόμ Κατασκευές δεν υπάρχει κανένα πλάνο για διανομή stock option προς τους εργαζομένους της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v