Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΝΕΚ: Προσφυγή στη ΡΑΘΕ κατά Blue Star Ferries

Με προσφυγή στη ΡΑΘΕ πρόκειται να προσωρήσει η ΑΝΕΚ όσον αφορά την καθυστέρηση που παρατηρείται, όπως επισημαίνει, στη δρομολόγηση του Blue Star II (Γραμμές Στρίντζη) στη γραμμή Πειραιά - Χανιά, καθώς εκτιμά ότι αφενός το νομοθετικό πλαίσιο έχει παραβιαστεί, αφετέρου δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες.

ΑΝΕΚ: Προσφυγή στη ΡΑΘΕ κατά Blue Star Ferries
Με προσφυγή στη ΡΑΘΕ (Ρυθμιστική Αρχή Θαλάσσιων

Ενδομεταφορών) θα προχωρήσει η ΑΝΕΚ αναφορικά με τη δρομολόγηση του Blue Star II των Γραμμών Στρίντζη στις γραμμές Πειραιά – Χανίων (Σούδα) και Πειραιά – Χίου –Μυτιλήνης, καθώς η χανιώτικη εταιρία θεωρεί πως το νομοθετικό πλαίσιο έχει παραβιαστεί, ενώ δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν κύκλοι της ΑΝΕΚ, παρά το γεγονός ότι η Blue Star Ferries κατέθεσε εμπρόθεσμα την αρχική της δήλωση για τη δρομολόγηση του Blue Star II στις προαναφερθείσες γραμμές για το διάστημα μεταξύ 1/11/2002 – 31/10/2003, επανήλθε με δυο διαδοχικές τροποποιητικές δηλώσεις οι οποίες όμως χαρακτηρίζονται εκπρόθεσμες.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν οι κύκλοι της ΑΝΕΚ, η Blue Star Ferries υπέβαλε την αρχική της δήλωση για τη δρομολόγηση στις συγκεκριμένες γραμμές στις 31/1/2002. Η εταιρία προχώρησε, όπως προσθέτουν, με δύο δηλώσεις, η πρώτη στις 18/10/2002 και η δεύτερη στις 11/11/2002, που τροποποιούσαν το αρχικό πρόγραμμα και βάσει των οποίων το πλοίο θα πραγματοποιούσε τη γραμμή Πειραιάς – Σύρος – Χίος – Ρόδος στο διάστημα μεταξύ 11/2/2003 – 3/3/2003 και τη γραμμή Πειραιάς – Χανιά από τις 4/3/2003 – το τέλος της περιόδου, δηλαδή τις 31/10/2003.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους της ΑΝΕΚ, η συγκεκριμένη κίνηση της Blue Star Ferries καταδεικνύει ότι η εταιρία τείνει να αποφύγει τη χειμερινή περίοδο και να επανέλθει στη γραμμή το διάστημα εκείνο κατά το οποίο μπορεί να διασφαλίσει την κερδοφορία της, ενώ παράλληλα σημειώνουν ότι βάσει νόμου το χρονικό όριο κατά το οποίο γίνονται αποδεκτές τροποποιητικές δηλώσεις είναι μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου (δεδομένου ότι οι αρχικές αιτήσεις καταθέτονται στις 31/1/2003).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v