Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δάνειο 30 εκατ. ευρώ για Λαζαρίδη Μάρμαρα

Στην υπογραφή κοινοπρακτικού δανείου πενταετούς διάρκειας ύψους 30 εκατ. ευρώ με οργανωτή την Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε η Λαζαρίδης Μάρμαρα, με στόχο την αναχρηματοδότηση μέρους των τραπεζικών υποχρέωσεων, αλλά και τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος.

Δάνειο 30 εκατ. ευρώ για Λαζαρίδη Μάρμαρα
Στη σύμβαση κοινοπρακτικού δανείου πενταετούς διάρκειας ύψους 30 εκατ. ευρώ προχώρησε η Γ. Λαζαρίδης - Μάρμαρα Δράμας.

Η σύμβαση υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της εταιρίας και ομίλου ελληνικών Τραπεζών. Οργανωτής και διαχειριστής του κοινοπρακτικού δανείου, είναι η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ συμμετέχουν οι Eurobank - Ergasias, ΕΤΒΑ, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Εμπορική Τράπεζα και Γενική Τράπεζα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, σκοπός του δανείου είναι η αναχρηματοδότηση μέρους των υφιστάμενων τραπεζικών υποχρεώσεων, η αναχρηματοδότηση τραπεζικού δανεισμού που έχει ήδη διατεθεί για την εξαγορά της εταιρίας Νέα Μαρμαροδομή Α.Ε. και η χρηματοδότηση του γενικότερου επενδυτικού προγράμματος της δανειζόμενης εταιρίας, που περιλαμβάνει αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου θυγατρικών εταιριών, επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρίας στην Κίνα και υλοποίηση επενδύσεων παγίου εξοπλισμού.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το εν λόγω κοινοπρακτικό δάνειο, με την συνεργασία των συμμετεχουσών τραπεζών, θα συμβάλλει αναμφίβολα στην ανάπτυξη και προώθηση των εργασιών της Γ. Λαζαρίδης - Μάρμαρα Δράμας στον ελλαδικό και διεθνή χώρο, ενώ η περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της εταιρίας, εκτιμάται εκτός των άλλων ότι θα τονώσει την οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή της Δράμας, αλλά και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας.

Για τη χρήση του 2002, οι πωλήσεις της εταιρίας αναμένεται να φτάσουν στα 21 εκατ. ευρώ και του ομίλου στα 36 εκατ. ευρώ.

Τέλος, σημειώνεται ότι μετά την υπογραφή της σύμβασης, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, ακολούθησε δεξίωση στην οποία συμμετείχαν εκ μέρους της εταιρίας οι κ.κ. Φεδερίκος Λαζαρίδης διευθύνων σύμβουλος, Γεώργιος Παπαδόπουλος αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και Παναγιώτης Κεφάλας μέλος δ.σ. και οικονομικός σύμβουλος και εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς οι κ.κ. Γιώργος Παπαϊωάννου, διευθυντής διεύθυνσης μεγάλων επιχειρήσεων και Γιώργος Βλάχος, περιφερειακός διευθυντής μεγάλων επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδας, καθώς και εκπρόσωποι των συμμετεχουσών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v