Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εως 2 φορές φθάνει η υπερκάλυψη στη ΔΕΗ

Το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να καθοριστεί η τελική τιμή διάθεσης των μετοχών του β’ πακέτου του Δημοσίου της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημόσια εγγραφή έχει υπερκαλυφθεί δύο φορές, ενώ η ζήτηση είναι εντονότερη στο εξωτερικό.

Εως 2 φορές φθάνει η υπερκάλυψη στη ΔΕΗ
Υπερδιπλάσιο- σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες - είναι το ποσοστό ζήτησης των υπό διάθεση μετοχών της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της δεύτερης μετοχοποίησης της Επιχείρησης.

Mε τα όσα ως τώρα είναι γνωστά, κατά τη δημόσια εγγραφή που έληξε σήμερα, δόθηκαν εντολές για την αγορά 50 εκατομμυρίων μετοχών, ενώ το ελληνικό δημόσιο ”προσφέρει” 23.200.000 μετοχές, ποσοστό 10%.

Στην περίπτωση που ασκηθούν πλήρως τα δικαιώματα προαίρεσης (Greenshoe Option και Overallotment) το σύνολο των προσφερόμενων μετοχών θα ανέλθει σε 30.624.000 μετοχές, συνολικό ποσοστό 13,2%.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι η ζήτηση είναι μεγαλύτερη στο εξωτερικό, ενώ... απογοητευτική είναι η ζήτηση- παρά τα κίνητρα - για ιδιωτική τοποθέτηση. Συγκεκριμένα, έχουν ζητηθεί 1.200.000 εκατομμύρια μετοχών, από τα 4.000.000 που είχαν προβλεφθεί.

Εκτιμάται ότι αργά το βράδυ θα έχουν οριστικοποιηθεί τα ποσοστά, ενώ αύριο αναμένεται να καθοριστεί η τελική τιμή της μετοχής.

Υπενθυμίζεται ότι το εύρος για τους θεσμικούς επενδυτές, ήταν από 11,80 έως 13 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v