Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Νέο ”Οχι” εργαζομένων στην ιδιωτικοποίηση

Νέα παρέμβαση στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, πραγματοποίησε σήμερα το Σωματείο των Εργαζομένων, υποστηρίζοντας ότι η Lukoil απαιτεί τη μείωση του τιμήματος κατά 15% και ότι ο όμιλος Λάτση διεκδικεί το μάνατζμεντ των ΕΛΠΕ.

ΕΛΠΕ: Νέο ”Οχι” εργαζομένων στην ιδιωτικοποίηση
Νέα παρέμβαση πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας, υποστηρίζοντας ότι η Lukoil απαιτεί τη μείωση του τιμήματος κατά 15% και ότι ο όμιλος Λάτση διεκδικεί το μάνατζμεντ των ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των εργαζομένων, Νίκο Ορφανό, υπάρχουν πληροφορίες που φέρουν τη Lukoil να έχει ζητήσει τη μείωση του τιμήματος για την εξαγορά του 23,17% των ΕΛΠΕ, επειδή τα τελευταία δεν προχώρησαν στην εξαγορά του 30% της ΔΕΠΑ, ενώ από την πλευρά του ο Λάτσης θέτει ζήτημα απόκτησης του μάνατζμεντ, αλλά και να είναι προτιμητέος (option) στην περίπτωση που το Δημόσιο προχωρήσει μελλοντικά στην πώληση και άλλου πακέτου των ΕΛΠΕ.

Για μία ακόμη φορά οι εργαζόμενοι τάχθηκαν κατά του διαγωνισμού, τον οποίο χαρακτήρισαν σκάνδαλο, σημειώνοντας ότι τα ΕΛΠΕ μπορούν να αναπτυχθούν και μόνα τους στην ευρύτερη περιοχή, κάτι, που, άλλωστε, φάνηκε από την εξαγορά της Jugopetrol AD Kotor του Μαυροβουνίου, αλλά και της BP Κύπρου.

Παρά, όμως, τις εξαγορές που έκαναν τα Ελληνικά Πετρέλαια, οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε επενδύσεις στην έρευνα και στην εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Τέλος, εξήγγειλαν την πραγματοποίηση δύο 48ωρων απεργιών από τις 12 έως τις 15 Δεκεμβρίου, οι οποίες όμως, αφορούν εργασιακά ζητήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v