Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

European Profiles: Αίτηση για εισαγωγή στην ΝΕΧΑ

Αίτηση εισαγωγής στη ΝΕΧΑ του ΧΑ υπέβαλε στις 29 Νοεμβρίου του 2002, η European Profiles, μέλος του ομίλου της Quality & Reliability. Η εταιρία έχει επενδυτικό σχέδιο 6,31 εκατ. ευρώ και εκτιμά να καλύψει το 60% από τα κεφάλαια που θα αντλήσει.

European Profiles: Αίτηση για εισαγωγή στην ΝΕΧΑ
Αίτηση εισαγωγής στις 29/11/2002, στη Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά (ΝΕ.ΧΑ) του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών υπέβαλε η Εταιρία Συμβούλων, European Profiles, μέλος του ομίλου εταιριών της Quality & Reliability.

Η European Profiles είναι ιδιωτική εταιρία μελετών και συμβούλων επιχειρήσεων, που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1991 και δραστηριοποιείται στο χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών (Management Consulting) με έμφαση στην ανάπτυξη και προώθηση καινοτόμων εργαλείων πληροφορικής για τη λειτουργία οργανισμών και επιχειρήσεων, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την παροχή τεχνικής βοήθειας. Το έργο της εστιάζεται στην αποτελεσματική χρήση μεθόδων, τεχνικών και εργαλείων του σύγχρονου management για την ολοκληρωμένη υποστήριξη των πελατών της.

Η εταιρία διαθέτει γραφεία σε δύο περιφέρειες της Ελλάδας (Δυτ. Ελλάδα - Πάτρα, Αγρίνιο- και Δυτ. Μακεδονία -Γρεβενά-). Παράλληλα για τις ανάγκες υλοποίησης των έργων που έχει αναλάβει στο εξωτερικό, η εταιρία διαθέτει γραφεία στη Μόσχα και το Κίεβο, ενώ παράλληλα διαθέτει αντιπροσώπους στις Βρυξέλλες, στη Σόφια, στα Τίρανα, στη Βαρσοβία, στο Βίλνιους, στο Βουκουρέστι, στα Σκόπια, στην Τασκένδη, στο Έρεβαν, στην Τιφλίδα, στο Κισινάου, στην Άλμα Άτα, στην Πράγα, στη Βουδαπέστη και στη Λευκωσία.

Στο πελατολόγιο της European Profiles, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνονται διεθνείς οργανισμοί όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Παγκόσμια Τράπεζα και φορείς του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οσον αφορά τα οικονομκά στοιχεία της European Profiles, ο κύκλος εργασιών για το 2000 ανήλθε στα 1,8 εκατ. ευρώ, το 2001 στα 2,4 εκατ. ευρώ, ενώ η πρόβλεψη για το 2002 κυμαίνεται στα 4,2 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων για το 2000 διαμορφώθηκαν στα 355 χιλ. ευρώ, το 2001 στα 485 χιλ. ευρώ ενώ η πρόβλεψη για το 2002 κυμαίνεται στα 860 χιλ. ευρώ.

Η European Profiles, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για την επίτευξη των αναπτυξιακών της στόχων έχει συντάξει τριετές επενδυτικό σχέδια, το οποίο εξειδικεύεται στους ακόλουθους στρατηγικούς άξονες δράσης:

α) Δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και την ανάπτυξη τεχνογνωσίας για τη διατήρηση του δυναμισμού της και περαιτέρω αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης της εταιρίας.

β) Παροχή εξειδικευμένων καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων πληροφορικής με στόχο την κάλυψη των αναγκών των πελατών.

γ) Διαφοροποίηση του μίγματος των παρεχόμενων υπηρεσιών.

δ) Προώθηση των υπηρεσιών της και των προϊόντων της εταιρίας στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το Επενδυτικό Σχέδιο εκτιμάται ότι θα έχει κόστος υλοποίησης 6,31 εκ. ευρώ. Ποσοστό άνω του 60% της συνολικής επένδυσης εκτιμάται ότι θα αντληθεί από την είσοδο στη Νέα Χρηματιστηριακή αγορά (ΝΕ.ΧΑ), ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τα ίδια κεφάλαιο και τραπεζικό δανεισμό.

Κύριος Ανάδοχος και Σύμβουλος Έκδοσης είναι η Π&Κ CAPITAL Α.Ε.Π.Ε.Υ, ενώ Ειδικός Διαπραγματευτής της Εταιρείας είναι η Π&Κ Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v