Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς Leasing: Επέκταση στη Ρουμανία

Τη σύσταση νέας εταιρίας με στόχο την δραστηριοποίηση στο χώρο της χρηματοδοτικής μίσθωσης εκτός ελληνικών συνόρων με πρώτο σταθμό αυτό της αγοράς της Ρουμανίας, ανακοίνωσε σήμερα η Πειραιώς Leasing.

Πειραιώς Leasing: Επέκταση στη Ρουμανία
Τη σύσταση νέας εταιρίας με στόχο την δραστηριοποίηση στο χώρο της χρηματοδοτικής μίσθωσης εκτός ελληνικών συνόρων με πρώτο σταθμό αυτό της αγοράς της Ρουμανίας, ανακοίνωσε σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Πειραιώς Leasing κ. Ι. Μαυρέλος.

Οπως τόνισε, η πενταετής παρουσία του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στην εν λόγω αγορά, εξασφαλίζει την δυνατότητα ανάπτυξης κερδοφόρων εργασιών εκεί, ενώ μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την περαιτέρω επέκταση του ομίλου στην ευρύτερη αγορά των Βαλκανίων, καθώς ήδη εξετάζεται ανάλογη κίνηση και για την Βουλγαρία.

Οσον αφορά την ολοκλήρωση και τυπικά της απορρόφησης της OTE Leasing, σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται να υπογραφεί την ερχόμενη Δευτέρα η συμβολαιογραφική πράξη, έτσι στο τέλος της τρέχουσας χρήσης ο ενοποιημένος ισολογισμός να εμφανίζει κέρδη πρό φόρων της τάξης των 13,3 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα σε ότι αφορά την ETBA Leasing, ο ίδιος σημείωσε ότι, δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση συγχώνευσης και ότι οι δυο εταιρίες, τουλάχιστον για το 2003 θα λειτουργούν αυτόνομα.

Η Πειραιώς Leasing αναμένει σημαντική αύξηση των εργασιών της τα επόμενα έτη από τις εργασίες στο leasing ακινήτων και στο operating leasing αυτοκινήτων, εργασίες που αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύουν πάνω από το 75% των συνολικών της εσόδων.

Επιπλέον, η εταιρία δραστηριοποιείται στο λεγόμενο κατασκευαστικό leasing, όπου εξετάζει την πιθανότητα συνεργασίας με κατασκευαστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ανάπτυξης ακινήτων.

Ηδη, ολοκληρώνει αυτή την περίοδο τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή σύμβασης που αφορά στην κατασκευή ακινήτου για λογαριασμό μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας.

Τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Leasing, όσο και οι συνεργάτες του τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία του leasing ακινήτων, αλλά και την δραστηριότητα της μακροενοικίασης αυτοκινήτων κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην σχετική ρύθμιση που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή βάση της οποίας απελευθερώνεται το sale and lease back, καθώς ο μισθωτής απαλάσσεται από το φόρο μεταβίβασης. Εκτιμάται ότι από το συγκεκριμένο τομέα σε ετήσια βάση η εταιρία θα έχει αύξηση εσόδων άνω του 20%.

Οσον αφορά τα αποτελέσματα της εταιρίας σε ενοποιημένη βάση για το σύνολο της χρήσης με βάση την αριθμητική αναγωγή στα αποτελέσματα του εννεαμήνου, αναμένεται να διαμορφωθούν ως εξής: το σύνολο του ενεργητικού σε 450 εκατ. ευρώ, ο κύκλος εργασιών σε 144 εκατ. ευρώ, οι λειτουργικές δαπάνες να διαμορφωθούν σε 1,97 εκατ. ευρώ και τα κέρδη πρό φόρων σε 13,3 εκατ. ευρώ.

Στρατηγικοί στόχοι της εταιρίας για την συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας είναι η ισχυρή παρουσία στην αγορά, η διαμόρφωση διατηρήσιμης και υψηλής κερδοφορίας, καθώς και η αποτελεσματική οργάνωση και διοίκηση με στόχο τον έλεγχο των παραγόντων που διαμορφώνουν τα κόστη της εταιρίας.

Αντιόπη Σχοινά

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v