Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: ”Βλέπει” τράπεζα στη Τουρκία (update)

Σε κονσόρτσιουμ για την εξαγορά ”προβληματικής” τράπεζας στην Τουρκία συμμετέχει η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Πρόκειται για την μεσαίου μεγέθους τράπεζα Toprakbank. Πηγές της Πειραιώς κάνουν λόγο για ”προκαταρκτικού χαρακτήρα ενδιαφέρον”.

Πειραιώς: ”Βλέπει” τράπεζα στη Τουρκία (update)
Σε κονσόρτσιουμ για την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Toprakbank , συμμετέχει η Τράπεζα Πειραιώς. Την είδηση μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα επίσημη ανακοίνωση προς το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται για κοινοπραξία ”σωτηρίας” της τουρκικής τράπεζας στην οποία μετέχουν επίσης η γνωστή Templeton Strategic Emerging Markets Fund LDC, και οι τουρκικές εταιρίες Global Menkul και Αvrasya Yatirim Holding AS.

Παράλληλα, πηγές της Τράπεζας Πειραιώς κάνουν λόγο για προκαταρκτικού χαρακτήρα ενδιαφέρον, το οποίο εκδηλώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη.

H ToprakBank θεωρείται ”μεσαίου μεγέθους” τράπεζα και τέθηκε πρόσφατα υπό την άμεση επίβλεψη των αρχών, λόγω προβλημάτων ρευστότητας.



Έως στιγμής, η κοινοπραξία στην οποία μετέχει η Πειραιώς είναι η μόνη που έχει καταθέσει αρχική προσφορά για την ”προβληματική” τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v