Δασκαλόπουλος: Τα οφέλη του Ειδ. Διαπραγμευτή

Πενταπλασιάστηκε ο όγκος συναλλαγών για τη Δέλτα Βιομηχανία Παγωτού, ενώ διπλασιάστηκε για τη Γενική Τροφίμων λόγω της εισαγωγής του καθεστώτος της Ειδικής Διαπραγμάτευσης, επεσήμανε ο πρόεδρος του ομίλου της Δέλτα Συμμετοχών Δ. Δασκαλόπουλο, ενώ πρόσθεσε ότι οι πωλήσεις την ερχόμενη τριετία αναμένεται να ενισχυθούν 15% ετησίως.

Δασκαλόπουλος: Τα οφέλη του  Ειδ. Διαπραγμευτή
”Απόδειξη της προσήλωσης του ομίλου Δέλτα στην ανάπτυξη της μετοχικής αξίας των εταιρειών του με νόμιμο τρόπο” χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ομίλου Δέλτα Συμμετοχών κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος την έναρξη της Ειδικής Διαπραγμάτευσης για τις Δέλτα Βιομηχανία Παγωτού και Γενική Τροφίμων.

Αυτό ανέφερε ο κ. Δασκαλόπουλος κατά την διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου στην Ιστορική Αίθουσα Συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ομίλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της Ειδικής Διαπραγμάτευσης, αφού διπλασιάστηκε ο όγκος συναλλαγών για τη Γενική Τροφίμων και πενταπλασιάστηκε για τη Δέλτα Βιομηχανία Παγωτού.

Ο ίδιος τόνισε ότι ”το σημαντικότερο είναι ότι για όλη αυτή την περίοδο και φυσικά για το μέλλον, όποιος επενδυτής, μεγάλος ή μικρός, ενδιαφέρεται να αγοράσει ή να πουλήσει μετοχές έχει αντισυμβαλλόμενο σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης”.

Επίσης, ο κ. Δασκαλόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι όγκοι συναλλαγών των μετοχών θα αυξηθούν ακόμη σημαντικά με τη μεγαλύτερη διασπορά που θα επιτευχθεί και με τη βοήθεια της Marfin, μέσα από μία σειρά προγραμματισμένων παρουσιάσεων ενημέρωσης σε θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με τη διαδικασία των ιδιωτικών τοποθετήσεων.

Σε συνοπτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιριών της Δέλτα κατά την τριετία 2000-2002 που ακολούθησε, από τον οικονομικό διευθυντή του ομίλου κ. Παντελή Οικονόμου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η πρόβλεψη ότι στην τριετία που θα ακολουθήσει οι πωλήσεις του ομίλου θα αυξάνονται κατά 15% ετησίως, ενώ η οικονομική προστιθέμενη αξία θα διπλασιαστεί.

Τέλος, σημειώνεται ότι τη συνέντευξη τύπου τίμησε με την παρουσία του και ο πρόεδρος του ΧΑΑ, κ. Παναγιώτης Αλεξάκης, ο οποίος τόνισε τη σημασία του θεσμού του Ειδικού Διαπραγματευτή για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και ο οποίος κάλεσε τις εισηγμένες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Δέλτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v