Βερελής: Εναλλακτικό σχέδιο για Ολυμπιακή

Για εναλλακτικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ολυμπιακής, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδας, έκανε λόγο ο Χ. Βερελής, λίγο μετά τη λήξη των συνομιλιών με την IAS. Το νέο σχέδιο αφορά στο διαχωρισμό του πτητικού έργου από τις λοιπές δραστηριότητες και προβλέπει μείωση προσωπικού. Σκληρή κριτική από Ν.Δ.

Βερελής: Εναλλακτικό σχέδιο για Ολυμπιακή
”Υπάρχει πλήρες σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ολυμπιακής”, δήλωσε πριν από λίγο σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χ. Βερελής, λίγες μόλις ώρες μετά τη δήλωσή του για λήξη των συνομιλιών με την IAS.

Η κυβέρνηση, όπως είναι ήδη γνωστό, είχε επεξεργαστεί εναλλακτικό σχέδιο εξυγείανσης της εταιρίας και σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδος. ”Η Ολυμπιακή θέλουμε και πρέπει να υπάρχει”, είπε ο κ. Βερελής ”και το σχέδιο εξυγείανσης θα στηριχθεί κατά κύριο λόγο στο διαχωρισμό του πτητικού έργου από τις λοιπές δραστηριότητες”.

Απαραίτητη χαρακτήρισε πάντως ο υπουργός και την είσοδο ιδιωτικών κεφαλαίων στην εταιρία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μείωση του προσωπικού, αλλά και στο θέμα των δρομολογίων για τα νησιά της άγονης γραμμής, για τα οποία τόνισε ότι πρέπει να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται, γεγονός για το οποίο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την Ευρωπαική Ένωση.

”Η υπόθεση της Ολυμπιακής, οπως εξελίχθηκε, αποτελεί εικόνα της κυβέρνησης του κ. Σημίτη”, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ. Ρουσόπουλος, αναφερόμενος στην τελική έκβαση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του αερομεταφορέα. Παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Ρουσόπουλος πρότεινε τη διενέργεια νέου διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας αφού προηγουμένως ξεκαθαρίσουν οι ισολογισμοί της εταιρίας.

Ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε επίσης οτι ”νέα προγράμματα δήθεν εξυγίανσης της εταιρίας δεν εγγυώνται λύσεις προοπτικής τονίζοντας οτι ο εθνικός αερομεταφορέας πρέπει να έχει και έχει μέλλον”. Ο εκπρόσωπος Τυπου της ΝΔ είπε επίσης οτι η νέα αποτυχία της κυβέρνησης για πώληση της Ολυμπιακής αποτελεί κραυγαλέα αποδειξη της απαξίωσης της εταιρίας λόγω των λανθασμένων χειρισμών.

Ο κ. Ρουσόπουλος, υπενθύμισε επίσης οτι η ΝΔ εδω και χρόνια πρότεινε την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποτυχημένα προγράμματα εξυγίανσης που οφείλονται στην τακτική του ”βλέποντας και κάνοντας” τον κομματισμό και την αδιαφάνεια.

Σ.Α.Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v