Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Υποχώρηση μεγεθών, εκτιμήσεις 5 ΑΧΕ

Πτώση κατά 18,9% και 32,1% σημείωσαν οι ενοποιημένες πωλήσεις και τα προ φόρων κέρδη της Intracom για το εννεάμηνο του 2002, διαμορφούμενες στα 521,3 και 72,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ πτώση παρουσίασαν και τα αντίστοιχα μεγέθη της μητρικής. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις 5 ελληνικών οίκων.

Intracom: Υποχώρηση μεγεθών, εκτιμήσεις 5 ΑΧΕ
Υποχώρηση κατά 18,9% σημείωσαν οι ενοποιημένες πωλήσεις της Intracom για το εννεάμηνο του 2002, διαμορφούμενες στα 521, 3 εκατ. ευρώ έναντι 642,7 το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Ανάλογα πτωτικά (-32,1%) διαμορφώθηκαν τα προ φόρων κέρδη του ομίλου στο εννεάμηνο, αφού ανήλθαν σε 72,2 εκατ. ευρώ, έναντι 106,3 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Αντίστοιχα, τα EBITDA του ομίλου υποχώρησαν κατά 20,4%, διαμορφούμενα στα 132,2 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, πτωτικά κινήθηκαν και τα αποτελέσματα της μητρικής εταιρίας, με την Intracom να καταγράφει πωλήσεις ύψους 436,8 εκατ. ευρώ, έναντι 530 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο, σημειώνοντας πτώση κατά 17,6%.

Τα προ φόρων κέρδη της εταιρίας ανήλθαν στα 71 εκατ. ευρώ, ενώ το περσινό εννεάμηνο ανήλθαν στα 94,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 24,8%.

Τα κέρδη εκμετάλλευσης διαμορφώθηκαν στα 83 εκατ. ευρώ, ενώ το κόστος των πωλήσεων ανήλθε στα 275 εκατ. ευρώ, ενώ τα μικτά κέρδη ανήλθαν στα 161 εκατ. ευρώ, έναντι 163 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

”Κατώτερα των εκτιμήσεών” της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Intracom η Π&Κ, ενώ τονίζει πως θα ”αξιολογήσει” (rating) την εταιρία μόλις λάβει περαιτέρω γνώση των αποτελεσμάτων της.

Η Π&Κ στέκεται επίσης στην αύξηση του χρέους της εταιρίας κατά το γ΄ τρίμηνο του έτους, αλλά και στο ύψος των νέων συμβολαίων που υπογράφηκαν.

Αναφορά στον αριθμό των νέων συμβολαίων πράττει και η Εθνική ΑΧΕ στο ημερήσιο δελτίο της (29/11), που αναφέρει πως τα αποτελέσματα της εταιρίας δεν εξέπληξαν τους αναλυτές της, ενώ ξεχωριστή είναι η αναφορά για την αδυναμία στην ρουμανική αγορά (RomTelecom), στην οποία και αποδίδει την επίδοση της Intracom.

Ουδέτερη στάση υιοθετεί η EFG Eurobank Securities για την μετοχή της Intracom, η οποία δεν φαίνεται να διαχωρίζει την θέση της έναντι των υπολοίπων, τονίζοντας πως τα ΕΒΤ διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεών της, ενώ τα έσοδα της δεν αποτέλεσαν έκπληξη.

Εν τούτοις οι αναλυτές της EFG Eurobank Securities εκτιμούν πως η εταιρία διαπραγματεύεται με discount έναντι των εγχώριων και μη ανταγωνιστών της, σε όρους EPS για τα εκτιμώμενα κέρδη του 2002.

Εξάλλου, τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Ιntracom αναλύει η Marfin Hellenic στο πρωινό report της (29/11) επαναδιατυπώνοντας τη σύστασή της ”διακράτηση” (hold) για τη μετοχή της εταιρίας.

Η Marfin Hellenic χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του ομίλου χαμηλότερα των εκτιμήσεων της, ενώ τονίζει πως το δ΄ τρίμηνο για την εταιρία είναι το ισχυρότερο, στοιχείο που πιθανόν να οδηγήσει σε κάποιο rebound.

Επίσης η χρηματιστηριακή εταιρία στέκεται στο ύψος της πτώσης τόσο του EBITDA όσο και του περιθωρίου EBITDA.

Εν τούτοις, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά από τους αναλυτές της Marfin Hellenic οι εκτιμήσεις τους για τα αποτελέσματα έτους της εταιρίας, αλλά και η τιμή – στόχος προτίθεται να επαναπροσδιοριστούν προς τα κάτω.

H Φάσμα Χρηματιστηριακή ”με τη σειρά της” στέκεται, μεταξύ άλλων, στο EBITDA του ομίλου, ενώ τονίζει πως η αύξηση των χρηματοοικονομικών εξόδων επηρέασε την μείωση στα EBT μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v