Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη ΝΕΧΑ η Profile στις αρχές του 2003

Εντός του πρώτου διμήνου του 2003 εκτιμάται ότι θα έχει εισέλθει στη ΝΕΧΑ η εταιρία Profile, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως σε προϊόντα του χρηματοοικονομικού τομέα. Στόχος της, η άντληση κεφαλαίων που υπολογίζονται στα 2,5- 2,6 δισ. δρχ.

Στη ΝΕΧΑ η Profile στις αρχές του 2003
Εντός του πρώτου διμήνου του 2003 εκτιμάται ότι θα έχει εισέλθει στη ΝΕΧΑ η εταιρία Profile, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως σε προϊόντα του χρηματοοικονομικού τομέα.

Στόχος της εταιρίας η άντληση 2,5- 2,6 δισ. δρχ, με σύμβουλο έκδοσης την Alpha Finance και ειδικό διαπραγματευτή την EFG Securities. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν μέλη της διοίκησης, η εταιρία έχει ήδη λάβει την έγκριση του ΔΣ του ΧΑ και αναμένει, στις αρχές του χρόνου, και την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την πραγματοποίηση των δημόσιων εγγραφών της. Τα κεφάλαια που θα αντλήσει, θα διατεθούν για την ανάπτυξη νέων προϊόντων κυρίως του χρηματοοικονομικού τομέα καθώς και την βελτίωση των υπαρχόντων, ενώ πρωταρχικό στόχο της διοίκησης αποτελεί και η επέκταση, μέσω των προϊόντων αυτών σε επιλεγμένες χώρες του εξωτερικού.

Ειδικότερα, σε εξαγωγικό επίπεδο, η εταιρία έχοντας κάνει την αρχή πριν από 1 1/2 χρόνο, ιδρύοντας εταιρία στην Κύπρο, η οποία συνεισφέρει ήδη το 10% του τζίρου του ομίλου, εξετάζει επισταμένα αυτή την περίοδο τις αγορές της Τουρκίας και της Αιγύπτου.

Παράλληλα, στο χρηματοεπενδυτικό κομμάτι, εξετάζει τη δημιουργία συμμαχιών, λειτουργώντας ως partner σε καταξιωμένες εταιρίες ανεπτυγμένων αγορών, όπως είναι η Ελβετία. Η Αγγλία κ.α.. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, η εταιρία αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει μια τέτοια συμφωνία με διεθνή μεγάλο συνεταίρο.



Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης, αναμένει κύκλο εργασιών της τάξης των 2,9 δισ. δρχ και κέρδη περί τα 570 εκατ. δρχ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v