Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό: Πτώση 27,1% στα κέρδη στο εννεάμηνο

Με αύξηση κύκλου εργασιών κατά 14,8% και μείωση στα κέρδη προ φόρων κατά 27,1% έκλεισε το 9μηνο του 2002 για τον όμιλο του Ιατρικού Αθηνών. Η υστέρηση στα κέρδη αποδίδεται από τη διοίκηση στα αυξημένα χρηματοοικονομικά έξοδα.

Ιατρικό: Πτώση  27,1% στα κέρδη στο εννεάμηνο
Τα κέρδη προ φόρων του Ιατρικού Αθηνών σε επίπεδο ομίλου, κατά το 9μηνο του 2001, διαμορφώθηκαν στα 8,55 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση 27,1%.

Σημειώνεται ότι η κερδοφορία της εταιρίας, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση, βαρύνεται με αυξημένα χρηματοοικονομικά έξοδα, αυξημένες αποσβέσεις λόγω του σημαντικού επενδυτικού της πλάνου, αυξημένα έξοδα ανακαινίσεων των κλινικών που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο τρίτο 3μηνο καθώς και με τα έξοδα της έναρξης λειτουργίας της κλινικής της Δάφνης.

Επίσης, για το 9μηνο της τρέχουσας σε σχέση με το 9μηνο του 2001, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στα 114,7 εκ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 14,8% σε σχέση με το 9μηνο του 2001.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρίας, ότι η αύξηση των εσόδων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική δεδομένου του γενικότερου αρνητικού κλίματος. Επίσης επιβεβαιώνει τη σταδιακή απόδοση των επενδύσεων.

Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 19,9 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 6,9% σε σχέση με το προηγούμενο 9μηνο.

Με βάση τα αποτελέσματα του 9μηνου για το σύνολο της χρήσης η Διοίκηση του Ιατρικού Αθηνών αναμένει ενοποιημένο κύκλο εργασιών 151 εκ. ευρώ, λειτουργικά κέρδη 24 εκ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 11 εκ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v