Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταπτυχιακοί τίτλοι από Intracom

Στην ίδρυση της μη κερδοσκοπικής εταιρίας, Εταιρία Έρευνας και Επιμόρφωσης στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, προχώρησε ο όμιλος Intracom, με αρχικό κεφάλαιο 3 εκ. ευρώ. Εντός της εταιρίας ιδρύθηκε το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών, ΑΙΤ, το οποίο θα συνεργάζεται με το Carnegie Mellon University.

Μεταπτυχιακοί τίτλοι από Intracom
Στην ίδρυση της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρίας, Εταιρία Έρευνας και Επιμόρφωσης στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, προχώρησε ο όμιλος Intracom, αποσκοπώντας στην ανάπτυξη και προώθηση της επιστήμης, της τεχνολογίας, της έρευνας, της επιμόρφωσης και κάθε μορφής κατάρτισης στους Τομείς Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Το αρχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται σε 3 εκ. ευρώ, ενώ το Δ.Σ της εταιρίας είναι επταμελές.

Εντός της εταιρίας αυτής, ιδρύθηκε, ως Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία, το Athens Information Technology (AIT), το οποίο θα παρέχει προγράμματα σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου και θα διενεργεί επιστημονική έρευνα στους τομείς των Τηλεπικοινωνιών, της Πληροφορικής και των Ολοκληρωμένων Συστημάτων.

Ήδη το ΑΙΤ, σύμφωνα και με σχετικό δελτίο τύπου, κατέγραψε μία σημαντική διεθνή επιτυχία, υπογράφοντας συμφωνία συνεργασίας με το Carnegie Mellon University (CMU) στις ΗΠΑ. Το Carnegie Mellon University, θεωρείται σήμερα ένα από τα πλέον προηγμένα Ακαδημαϊκά ιδρύματα διεθνώς σε θέματα Τεχνολογίας. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του US News & World Report Magazine, το τμήμα Electrical and Computer Engineering του CMU κατατάσσεται πρώτο στις Ηνωμένες Πολιτείες σε θέματα Computer Engineering (μεταπτυχιακή εκπαίδευση και έρευνα).

Βάσει της συμφωνίας αυτής, το ΑΙΤ σε συνεργασία με το Carnegie Mellon University θα προσφέρει μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, διάρκειας 16 μηνών, το οποίο θα οδηγεί στην απονομή πτυχίου Master of Science in Information Networking (MSIN) απευθείας από το Carnegie Mellon University. Αυτό είναι το πρώτο πτυχίο του Carnegie Mellon University που θα προσφέρεται στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα αυτό θα παρακολουθούν 30-50 σπουδαστές υψηλοτάτου επιπέδου, απόφοιτοι Πολυτεχνικών σχολών και άλλων Πανεπιστημιακών σχολών θετικής κατεύθυνσης από την Ελλάδα και τη Νοτιανατολική Ευρώπη. Η διδασκαλία του προγράμματος θα γίνεται από καθηγητές του Carnegie Mellon University και του ΑΙΤ, όλες δε οι σχετικές διαδικασίες και τα πρότυπα λειτουργίας και ποιότητας θα είναι ταυτόσημα με αυτά που ακολουθούνται στο Carnegie Mellon University.

Βασικά κριτήρια επιλογής των σπουδαστών θα είναι ο βαθμός του πτυχίου και η γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Ο πρώτος κύκλος σπουδών θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2002.

Ο πρόεδρος της Intracom, Σ. Κόκκαλης, χαιρετίζοντας την υπογραφή της συμφωνίας με το Carnegie Mellon University, δήλωσε: ”Είμαστε υπερήφανοι που αναλαμβάνουμε αυτήν την προσπάθεια και συνεργαζόμαστε με ένα κορυφαίο παγκοσμίως ίδρυμα όπως το Carnegie Mellon University. Το Όραμά μας είναι η δημιουργία ενός Επιστημονικού - Ερευνητικού Κέντρου Αριστείας στους τομείς των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής, το οποίο θα αποτελεί πόλο έλξης εξαίρετων σπουδαστών και στελεχών επιχειρήσεων από τη Νοτιανατολική Ευρώπη και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και ευημερία της περιοχής”.

Ταυτόχρονα, ο J. L. Cohon, πρόεδρος του Carnegie Mellon, δήλωσε: ”Η συνεργασία μας με το ΑΙΤ είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο το Πανεπιστήμιό μας ενώνει τις δυνάμεις του με τη βιομηχανία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο, για την αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών, επιστημονικών και οικονομικών ζητημάτων”.

Παράλληλα, προγραμματίζει μεταξύ άλλων, η στέγαση των δραστηριοτήτων του ΑΙΤ σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, συνολικού εμβαδού 11.500 τ.μ., στην Παιανία Αττικής, η στελέχωση του ΑΙΤ με διακεκριμένους επιστήμονες, η θέσπιση και τήρηση αυστηρών προτύπων ποιότητας, και η σύσταση ειδικού συμβουλευτικού Επιστημονικού Συμβουλίου.

Η εταιρία και το ΑΙΤ θα συνεργασθούν με αναγνωρισμένα Επιστημονικά-Ερευνητικά Ιδρύματα διεθνώς σε θέματα έρευνας και εκπαίδευσης και θα συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα που αφορούν βασική και εφαρμοσμένη έρευνα σε τεχνολογίες αιχμής. Ιδιαίτερα δε, θα επιδιωχθεί η συνεργασία και η ανάπτυξη συνεργιών με Ελληνικά Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα.

Επίσης:

- Ο όμιλος Intracom θα προσφέρει ένα σημαντικό αριθμό υποτροφιών που θα καλύπτουν το σύνολο του κόστους σπουδών της πλειονότητας, ή και όλων, των σπουδαστών που θα γίνονται δεκτοί στα προγράμματα σπουδών του ΑΙΤ.

- Στους επιτυχώς αποφοιτούντες σπουδαστές θα προσφέρεται η δυνατότητα εργασίας στις εταιρίες του ομίλου.

- Σημαντικό μέρος των δαπανών λειτουργίας του ΑΙΤ θα καλύπτεται από εισφορές και χορηγίες του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v