Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Παγώνει” η αύξηση κεφαλαίου στην ΑΛΚΑΡ

Σε ανανέωση της απόφασης, μέσω νέας γενικής συνέλευσης, για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 14,98 ευρώ, θα προχωρήσει η εταιρία Αλκάρ. Τα νέα κεφάλαια προορίζονται για την εξαγορά της Μελτέμι Καστρί και την κατασκευή αιολικών πάρκων, στα οποία παρουσιάζονται τεχνικές δυσκολίες.

”Παγώνει” η αύξηση κεφαλαίου στην ΑΛΚΑΡ
Νέα Γενική Συνέλευση θα συγκαλέσει η διοίκηση της Αλκάρ για την ανανέωση της απόφασης που αφορά σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της υπό αναστολή διαπραγμάτευσης εισηγμένης εταιρίας, ύψους 14,98 εκατ. ευρώ, η οποία είχε αποφασισθεί τον περασμένο Ιούλιο.

Όπως επισημαίνει η εταιρία σε ανακοίνωσή της και διευκρινίζουν εκπρόσωποι της, η καθυστέρηση στην υλοποίηση της απόφασης οφείλεται στην μη έως τώρα διευθέτηση κάποιων ζητημάτων τεχνικού χαρακτήρα που δεν είναι άλλα από το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη ληφθεί οι απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες περιφέρειες για την έναρξη υλοποίησης των επενδύσεων της Μελτέμι Καστρί σε αιολικά πάρκα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΛΚΑΡ με τα χρήματα από την αύξηση θα εξαγόραζε το 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Μελτέμι Καστρί, εταιρίας συμφερόντων των επιχειρηματιών Κ. Στέγγου και Ι. Βαρδινογιάννη και θα χρηματοδοτούσε εν συνεχεία τις αυξήσεις κεφαλαίου της εξαγορασθείσας προκειμένου για την υλοποίηση κατασκευής των αιολικών πάρκων αυτής.

Η Μελτέμι Καστρί, δραστηριοποιείται στο τομέα της ενέργειας, έχοντας ήδη αναπτύξει ένα αιολικό πάρκο ισχύος 5 MW στη Κάρυστο. Εντός του 2003 αναμένεται να ξεκινήσει την κατασκευή ακόμη δύο αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 40,8 MW, για τα οποία θα επενδύσει το ποσό των 12,6 εκατ. ευρώ., εκ των οποίων τα 7,4 εκατ. ευρώ θα προέρχονταν από την αύξηση της ΑΛΚΑΡ, άμα την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι οι απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες περιφέρειες θα πρέπει να έχουν δοθεί έως τα τέλη του έτους.

Αν βέβαια αυτό δεν συμβεί τότε, η διοίκηση θα επανεξετάσει αν είναι συμφέρουσα η εξαγορά της Μελτέμι Καστρί για την ΑΛΚΑΡ και αν θα εξυπηρετήσει τους λόγους για τους οποίους γίνεται, δηλαδή την απόκτηση από την ΑΛΚΑΡ ουσιαστικού αντικειμένου δραστηριότητας αλλά και την επιστροφή στην κερδοφορία.

Αν αυτές οι προϋποθέσεις δεν ισχύουν τότε... άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες υφιστάμενες ή όχι των δύο βασικών μετόχων θα μπούν στο στόχαστρο για εξαγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v