Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γρ. Στρίντζη: Σημαντική αύξηση κερδών στο 9μηνο

Κατά 75,3% αυξήθηκαν τα κέρδη προ φόρων του ομίλου Στρίντζη στο 9μηνο 2002 διαμορφούμενα στα 3,37 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις του ομίλου κινήθηκαν ανοδικά κατά 8% και τα κέρδη προ τόκων και αποσβέσεων κατά 42,2%.

Γρ. Στρίντζη: Σημαντική αύξηση κερδών στο 9μηνο
Αύξηση κατά 75,3% παρουσίασαν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων των Γραμμών Στρίντζη στο εννεάμηνο του 2002, ενώ το ίδιο διάστημα ο κύκλος εργασιών του ομίλου ενισχύθηκε κατά 8%.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας ο κύκλος εργασιών στο εξεταζόμενο διάστημα έφτασε στα 95,71 εκατ. ευρώ έναντι 88,61 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Τα κέρδη προ τόκων και αποσβέσεων κινήθηκαν ανοδικά κατά 42,2% διαμορφούμενα στα 21,10 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 14,84 εκατ. ευρώ του εννεαμήνου του 2001.

Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου ανήλθαν στα 3,37 εκατ. ευρώ σε σχέση με 1,92 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η αύξηση των αποτελεσμάτων του ομίλου οφείλεται κυρίως στην βελτίωση του μεταφορικού έργου επιβατών και ΙΧ αυτοκινήτων των γραμμών της ακτοπλοΐας κυρίως χάρη στη δρομολόγηση με εξαιρετική επιτυχία στις γραμμών των Κυκλάδων των νεότευκτων Blue Star Paros και Blue Star Naxos.

Επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι ο όμιλος κατάφερε να ενισχύσει τον κύκλο εργασιών του κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου του 2002 παρά το γεγονός ότι εκτελέστηκαν 29,7% λιγότερα δρομολόγια σε σχέση με πέρυσι λόγω της πώλησης των πλοίων Ionian Sun, Blue Aegean και SeaJet 1.

Ιδιαίτερη μνεία δίνεται στην ανακοίνωση της εταιρίας, στην επιτυχημένη δρομολόγηση του Blue Star 1 στην γραμμή Πειραιά – Κυκλάδων – Δωδεκανήσων από τον Ιούλιο του 2002. Το πλοίο παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και υψηλή ταχύτητα κατάφερε να καθιερωθεί στην γραμμή προσφέροντας τέσσερα δρομολόγια μετ’ επιστροφής την εβδομάδα από Πειραιά για Κω και Ρόδο εξυπηρετώντας παράλληλα την σύνδεση της Κω και Ρόδου με τα νησιά Πάτμο, Λέρο, Σύρο, Μύκονο και Αμοργό.

Τέλος, σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου η διοίκηση των Γραμμών Στρίντζη με ικανοποίηση διαπιστώνει ότι οι αποδόσεις των πλοίων έχουν βελτιωθεί σημαντικά και προσβλέπει για το 2003 στην εδραίωση της επιτυχίας που σημείωσαν τα πλοία στην διάρκεια του τρέχοντος έτους και ως εκ τούτου σε περαιτέρω σημαντική οικονομική πρόοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v