Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλουμύλ: Αύξηση μεγεθών για όμιλο και εταιρία

Αύξηση κατά 14,5% σημείωσαν οι πωλήσεις της Αλουμύλ στο 9μηνο με τα κέρδη προ φόρων να έχουν ενισχυθεί κατά 16,3%. Οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 16% και τα κέρδη κατά 1,8%. Για το 2002 προβλέπεται αύξηση των πωλήσεων του ομίλου κατά 15% και των κερδών 8-10%.

Αλουμύλ: Αύξηση μεγεθών για όμιλο και εταιρία
Αυξημένα εμφανίστηκαν τα οικονομικά μεγέθη της Αλουμύλ Μυλωνάς για το εννεάμηνο του 2002 τόσο σε επίπεδο μητρικής όσο και σε επίπεδο ομίλου.

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις της μητρικής ενισχύθηκαν κατά 14,5% και ανήλθαν στα 86 εκατ. ευρώ έναντι 75 εκατ. ευρώ της περυσινής περιόδου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας το ίδιο διάστημα ο κλάδος παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 8-9%.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η ενίσχυση του τζίρου είναι αποτέλεσμα κυρίως της ποσοτικής αύξησης των πωλήσεων σε αγορές του εξωτερικού και στην Ελλάδα, τόσο σε πωλήσεις επεξεργασμένου προφίλ, όσο και σε πωλήσεις πολυκαρβονικών φύλλων, σύνθετων πάνελ αλουμινίου (composite panels) και εξαρτημάτων.

Σε ό,τι αφορά τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κινήθηκαν ανοδικά κατά 5% και ανήλθαν στα 12,46 εκατ. ευρώ έναντι 11,87 εκατ. ευρώ του περυσινού εννεαμήνου.

Tα καθαρά κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 16,3% και διαμορφώθηκαν στα 6,28 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 5,4 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2001.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αλουμύλ, συνεχίζεται η επιτυχημένη παρουσία της στις αγορές του εξωτερικού (Βαλκάνια, Ανατολική Ευρώπη καθώς και Δ. Ευρώπη και Μ. Ανατολή), με αποτέλεσμα οι εξαγωγές να φτάσουν στα περίπου 37,7 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αναλογεί στο 44% των πωλήσεων της μητρικής.

Σε ό,τι αφορά τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 16% και έφτασαν στα 91,4 εκατ. ευρώ, έναντι 78,8 εκατ. ευρώ του περυσινού εννεαμήνου. Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 16,16 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 14 εκατ. ευρώ του εννεάμηνο του 2001, αυξημένα ήτοι κατά 15%, παρά τα ιδιαίτερα υψηλά λειτουργικά κόστη που απαιτούνται από τις συνεχιζόμενες επενδύσεις του Ομίλου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η κερδοφορία του ομίλου (κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας) ανήλθε στα 6,8 εκατ. ευρώ έναντι 6,34 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2001 σημειώνοντας αύξηση 7%.

Τα κέρδη προ φόρων και μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας κινήθηκαν επίσης ανοδικά, στα 6,15 εκατ. ευρώ από 6,042 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2001.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρίας τα προαναφερθέντα οικονομικά αποτελέσματα περιλαμβάνονται στις επίσημες προβλέψεις της διοίκησης που αφορούν το σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης o κύκλος εργασιών της μητρικής αναμένεται να διαμορφωθεί στα περίπου 115 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 15% σε σχέση με το 2001 και τα κέρδη προ φόρων στα περίπου 7,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 10%.

Σε επίπεδο ομίλου οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα φτάσουν στα περίπου 125 εκατ. ευρώ, αυξημένες ήτοι κατά 15% σε σχέση με το 2001, ενώ τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να ξεπεράσουν τα 8,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 8-10%.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στην ενοποίηση συμμετέχουν οι νεοσύστατες θυγατρικές Γ.Α. Βιομηχανία Πλαστικών Υλών Α.Ε., Αλουφύλ Α.Ε., καθώς και η θυγατρική Μέτρον. Με τις θυγατρικές αυτές η Αλουμύλ, ακολουθώντας το στρατηγικά δομημένο πλάνο ανάπτυξης που έχει εκπονήσει, προσβλέπει σε επέκταση των δραστηριοτήτών της σε καινούργια προϊόντα, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών της μεγεθών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v