Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Εκδίδει τίτλους Hybrid Tier Ι

Υψους 200 εκατ. ευρώ θα είναι η πρώτη έκδοση τίτλων Hybrid Tier I που εισάγει η Alpha Bank στην ελληνική αγορά για την ενίσχυση των συντελεστών κεφαλαιακής επάρκειας. Οι τίτλοι είναι αορίστου διάρκειας με δυνατότητα αποσύρσεώς τους μόνο μετά από δεκαετία.

Alpha Bank: Εκδίδει τίτλους Hybrid Tier Ι
Νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία αντλήσεως κεφαλαίων, εισάγει, πρώτη, στην ελληνική αγορά η Alpha Bank, με έκδοση τίτλων Hybrid Tier I, αξιοποιώντας ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά, πέραν των μέχρι τώρα προγραμμάτων εκδόσεως μεσοπροθέσμων ομολόγων (EMTΝ Programme) και Commercial Paper ή τίτλων μειωμένης εξασφαλίσεως.

Η Alpha Bank, όπως ανακοίνωσε, προχωρεί σε διεθνή έκδοση ομολόγων, που ενισχύουν την αναπτυξιακή της πορεία με την εξασφάλιση κεφαλαίων Α΄ διαβαθμίσεως (Tier I capital).

Για το σκοπό αυτό, μεταξύ 18 και 22 Νοεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις σε θεσμικούς επενδυτές στην Αθήνα και στο εξωτερικό (Λονδίνο, Άμστερνταμ, Λισσαβώνα ) από τους κ.κ. Μ.Γιαννόπουλο, Εντεταλμένο Γενικό Διευθυντή και CFO, Γ.Γεωργίου, Group Treasurer και Μ. Μασουράκη, Διευθυντή Οικονομικών Μελετών και Υπεύθυνο για τις Σχέσεις με Θεσμικούς Επενδυτές.

Στις συναντήσεις αυτές, παρουσιάσθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και οι προοπτικές αναπτύξεως της Alpha Bank με έμφαση στην υψηλή ποιότητα του χαρτοφυλακίου που διασφαλίζει η συντηρητική πολιτική αναλήψεως πιστωτικού κινδύνου και κινδύνων αγοράς, σε συνδυασμό με τα πιο σύγχρονα συστήματα συνεχούς παρακολουθήσεως των κινδύνων αυτών.

Αυτό επιτρέπει στην Τράπεζα να ασκεί, όπως επισημαίνεται, ενεργή διαχείριση της κεφαλαιακής της θέσεως, έτσι ώστε να έχει πάντοτε αυτά που της χρειάζονται για την ανάπτυξή της χωρίς, όμως, να διατηρεί κεφάλαια που δεν αξιοποιούνται επικερδώς.

Τα συνολικά εποπτικά κεφάλαια και τα βασικά εποπτικά κεφάλαια (Α΄ διαβαθμίσεως) ανέρχονται σε 9,4% και 6,4% των σταθμισμένων για κινδύνους στοιχείων ενεργητικού αντιστοίχως, έναντι των προβλεπομένων από τις εποπτικές αρχές 8% και 4% αντιστοίχως.

Η πρώτη Hybrid Tier I έκδοση θα είναι ύψους ευρώ 200 εκατ. περίπου και θα προσθέσει 1 ποσοστιαία μονάδα στους συντελεστές κεφαλαιακής επάρκειας, έτσι ώστε ο βασικός συντελεστής να διαμορφώνεται σε επίπεδο άνω του 7% και ο συνολικός συντελεστής σε επίπεδο άνω του 10%.

Οι Hybrid Tier I τίτλοι είναι αορίστου διάρκειας, με δυνατότητα αποσύρσεώς τους μόνο μετά από δεκαετία. Εάν δεν αποσυρθούν, παρέχουν ως αντιστάθμισμα αυξημένη απόδοση, που ορίζεται ως η μεγαλύτερη μεταξύ του 1% (100 μονάδες βάσεως) και του 50% του αρχικού πιστωτικού περιθωρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v