Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CBS: Αύξηση 27% στο τζίρο το 9μηνο του 2002

Ανοδο 27% στις πωλήσεις και 6% στα κέρδη προ φόρων πραγματοποιήσε στο εννεάμηνο του 2002, η Cosmos Business Systems, η οποία έχει καταθέσει αίτηση εισαγωγής στην παράλληλη αγορά του ΧΑΑ, με σύμβουλο έκδοσης την Eurobank Χρηματιστηριακή.

CBS: Αύξηση 27% στο τζίρο το 9μηνο του 2002
Με άνοδο των πωλήσεων κατά 27% έκλεισε το 9μηνο του 2002 για την Cosmos Business Systems, εταιρία στην οποία συμμετέχουν με ποσoστό 47% οι εισηγμένες στο ΧΑΑ εταιρείες Vodafone – Panafon και Info-Quest.

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του 9μήνου αυξήθηκαν κατά 27%, στα 8,2 εκ. ευρώ (2,8 δισ. δρχ.) από 6,45 εκ. ευρώ (2,2 δισ. δρχ.) την αντίστοιχη περίοδο του 2001, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 220 χιλ. ευρώ (75 εκ. δρχ.) από 208 χιλ. ευρώ (71 εκ. δρχ.) σημειώνοντας ανοδο 6%.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι η συνεχιζόμενη άνοδος της εταιρίας για όλα τα τρίμηνα του 2002, πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η παγκόσμια αγορά, αλλά και η Ελληνική βρίσκονται σε μια συνεχή πτώση, ενω για πρώτη φορά οι προβλέψεις του European Information Technology Observatory (EITO) μιλούν για μείωση των πωλήσεων της τάξεως του 3 % για την Ελλάδα και ασθενέστατη άνοδο για την Ευρωπαϊκή αγορά της τάξεως μόλις του 0,1%.



Η Cosmos Business Systems, απευθύνεται σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις του Ιδιωτικού κυρίως τομέα και σε Τράπεζες, παρέχοντας Ολοκληρωμένες Λύσεις Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, και συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο, όπως η Hewlett Packard (Compaq), η ΙΒΜ και η Microsoft (με την οποία υπέγραψε πρόσφατα μεγάλη συμφωνία συνεργασίας).



Σχολιάζοντας την πορεία της εταιρίας, ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Δάφνης ανέφερε τα εξής: ”Η ανοδική πορεία αναμένεται να συνεχιστεί και το τελευταίο τρίμηνο του έτους, αλλά και το 2003, παρ΄ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν. Η προσήλωση της εταιρείας στους τομείς όπου έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά και οι στρατηγικές κινήσεις με ορίζοντα την μετά - την – Ολυμπιάδα - περίοδο, θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο την θέση της στην Ελληνική αγορά.”

Τέλος, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ότι η Cosmos έχει καταθέσει αίτηση εισαγωγής στην παράλληλη αγορά του ΧΑΑ τον Δεκέμβριο του 2001 με σύμβουλο έκδοσης και κύριο ανάδοχο και σύμβουλο έκδοσης την ΕFG – Eurobank Χρηματιστηριακή, ενώ στα αποτελέσματά της δεν ενοποιεί αποτελέσματα άλλων εταιριών και δεν έχει δανεισμό από τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v