Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Συνεργασία της Ηφαιστος με το Π. Ναυτικό

Την υλοποίηση του προγράμματος ενεργοποίησης των ΤΠΚ ”Τουρνάς” και ”Σακίπης” του Πολεμικού Ναυτικού ανέλαβε η Ηφαιστος Ελλάς Ναυπηγεία (HEN) θυγατρική εταιρία του ομίλου της Lamda Development. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 4,4 εκατ. ευρώ.

Lamda: Συνεργασία της Ηφαιστος με το Π. Ναυτικό
Την υλοποίηση του προγράμματος ενεργοποίησης των ΤΠΚ ”Τουρνάς” και ”Σακίπης” του Πολεμικού Ναυτικού ανέλαβε η Ηφαιστος Ελλάς Ναυπηγεία (HEN), θυγατρική εταιρία του ομίλου της Lamda Development.

Η εταιρία ανακοίνωσε την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων μετά από σχετικό διαγωνισμό που διεξήγαγε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Η νέα σύμβαση που υπογράφηκε αφορά στην εκτέλεση των βασικών εργασιών ενεργοποίησης των προαναφερόμενων πλοίων, το κόστος της οποίας ανέρχεται σε 4.4 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα των εργασιών αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες από την ημερομηνία ενεργοποίησης της σύμβασης και για τα δύο πλοία, οπότε και θα παραδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΗΕΝ, κ. Μάριου Στεργίου, ”…Η υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης επισφραγίζει την πρώτη συνεργασία της Ηφαιστος Ελλάς Ναυπηγεία με το Πολεμικό Ναυτικό. Με τον τρόπο αυτό, σηματοδοτείται η δυναμική είσοδος της εταιρίας στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας και επισημαίνεται η αναπτυξιακή πορεία της στο χώρο της ναυτιλίας.”

Η Ηφαιστος Ελλάς Ναυπηγεία ήδη συμμετέχει μέσω κοινοπραξίας σε διαγωνισμό που διακήρυξε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την κατασκευή σειράς πυροσβεστικών σκαφών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η Ηφαιστος Ελλάς Ναυπηγεία είναι μια σύγχρονη ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα που δραστηριοποιείται στην παροχή εξειδικευμένων ολοκληρωμένων υπηρεσιών στη συντήρηση, επισκευή και μετασκευή σκαφών μεγάλου μεγέθους όπως πολυτελείς θαλαμηγούς (mega yachts), εμπορικά πλοία και πάσης φύσεως πλωτά. Η εταιρία κατέχει παραθαλάσσιες εκτάσεις με λιμενικές εγκαταστάσεις σημαντικής αξίας, αξιόλογη υποδομή και εξοπλισμό.

H ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα παρουσιάζει κατά το εννεάμηνο που έληξε κύκλο εργασιών 19,253 εκατ. ευρώ (6,560 δισ. δρχ.), αυξημένο σε σχέση με το 2001 κατά 93%, λόγω των σημαντικών έργων αναβάθμισης και μετασκευής θαλαμηγών που ολοκληρώθηκαν μέσα στο 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v