Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Datastream: Υψηλή η μερισματική απόδοση του ΟΠΑΠ

Σύμφωνα με έρευνα της Datastream, ο ΟΠΑΠ συγκαταλέγεται στις 20 εταιρίες με την υψηλότερη μερισματική απόδοση πανευρωπαϊκά για το 2002, η μετοχή του οποίου περιλαμβάνεται πλεόν στους δείκτες FTSE 20 και MSCI Greece.

Datastream: Υψηλή η μερισματική απόδοση του ΟΠΑΠ
Μετά την επιτυχή κατάταξη του ΟΠΑΠ στο δείκτη FTSE-ASE20 του Χρηματιστηρίου Αθηνών και η MSCI προχώρησε πρόσφατα στην προσθήκη της μετοχής στο δείκτη MSCI Greece, τον πλέον ”δημοφιλή δείκτη” μεταξύ των αλλοδαπών θεσμικών.

Η Διοίκηση του ΟΠΑΠ με ανακοίνωση της χαιρετίζει την εξέλιξη αυτή θεωρώντας πως οι προσπάθειες που καταβάλλει ως προς την ανάδειξη της δυναμικής της εταιρίας την καθιστούν ως μία από τις πλέον ελκυστικές επενδυτικές προτάσεις στον ευρωπαϊκό χώρο.

Στην προσπάθεια της αυτή η Διοίκηση του ΟΠΑΠ διοργάνωσε πρόσφατα road show στο Λονδίνο παρουσία ισχυρών επενδυτικών σχημάτων της Ευρώπης, κατά το οποίο προβλήθηκαν όλες οι τελευταίες εταιρικές εξελίξεις.

Η παρουσίαση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρίας να ανταποκριθεί στην αυξημένη ανάγκη λήψης πληροφόρησης από μέρους αλλοδαπών θεσμικών αλλοδαπών και των αναλυτών που καλύπτουν τη μετοχή.

Η ανταπόκριση των αλλοδαπών διαχειριστών και της κοινότητας των αναλυτών κρίνεται από τη Διοίκηση του ΟΠΑΠ ως απολύτως ικανοποιητική εξέλιξη που φέρει τη Διοίκηση της εταιρίας να προγραμματίζει περαιτέρω παρουσιάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, προκειμένου να τονώσει περισσότερο τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο ΟΠΑΠ εντός των προσεχών εβδομάδων θα προσφέρει στο επενδυτικό κοινό νέες αναβαθμισμένες υπηρεσίες μέσω του τμήματος υποστήριξης μετοχών με ιδιαίτερη έμφαση στην εξυπηρέτηση του αυξανόμενου αριθμού αλλοδαπών θεσμικών που λαμβάνουν θέση στον τίτλο.

Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνα της Datastream, η υφιστάμενη μερισματική απόδοση που προσφέρει ο ΟΠΑΠ, τον φέρνει να συγκαταλέγεται στις 20 εταιρίες με την υψηλότερη μερισματική απόδοση πανευρωπαϊκά για το 2002, εξέλιξη που τονώνει την εμπιστοσύνη των επενδεδυμένων σε αυτή και καταδεικνύει την επιτυχία της Διοίκησης στο έργο που επιτελεί.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου η ΟΠΑΠ προχωρά στη διανομή προμερίσματος ύψους 0,27 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v