Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγορά από την TOUSA ύψους 28 εκατ. δολ.

Την εταιρία της Βαλτιμόρης, Masonry Homes Inc εξαγόρασε η θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής, TOUSA, έναντι 28 εκατ. δολ., προκειμένου να εισέλθει στην αγορά κατασκευής σπιτιών της πολιτείας του Maryland.

Εξαγορά από την TOUSA ύψους 28 εκατ. δολ.
Την εταιρία της Βαλτιμόρης Masonry Homes Inc εξαγόρασε η θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής, TOUSA, έναντι 28 εκατ. δολ., προκειμένου να εισέλθει στην αγορά κατασκευής σπιτιών της πολιτείας του Maryland

Με την εξαγορά αυτή η TOUSA συνεχίζει να εφαρμόζει την στρατηγική της οργανικής ανάπτυξης στις αγορές-πολιτείες των ΗΠΑ που ήδη ενεργοποιείται και επίσης επεκτείνεται σε άλλες επιλεκτικές νέες αγορές.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, η εξαγορά της Masonry Homes προσθέτει στην TOUSA 240 νέα οικόπεδα (lots) καθώς επίσης και το δικαίωμα επιλογής μέσω option άλλων 2.400 οικοπέδων για τα επόμενα χρόνια.

Η συμφωνία εξαγοράς επίσης δίνει το πρώτο δικαίωμα προτίμησης στην TOUSA να αποκτήσει όλα τα νέα οικόπεδα για κατασκευή σπιτιών για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Masonry Homes ιδρύθηκε το 1971 και είναι μια τοπική εταιρεία κατασκευής σπιτιών που λειτουργεί στα βόρειο-δυτικά προάστια της Βαλτιμόρης του Maryland και της νότιας Pennsylvania. Προσφέρει μια ποικιλία σπιτιών στους αγοραστές και έχει καλή φήμη κατασκευαστού στην περιοχή. Τέλος, η εξαγορασθείσα εταιρία έχει πωλήσει 250 σπίτια, κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο (Νοεμ. 2001-Νοεμ. 2002), με μέση τιμή πώλησης περίπου στα $214.000.

Ας σημειωθεί, ότι τον περασμένο Οκτώβριο, η TOUSA εισήλθε στην αγορά του Jacksonville της Florida με την εξαγορά της D.S. Ware Homes πληρώνοντας 35 εκατομμύρια δολάρια μετρητοίς.

Στις 25 Ιουνίου, 2002 η Engle Holdings Corp. συγχωνεύθηκε με την Newmark Homes Corp. και μετονομάστηκε σε Technical Olympic USA, INC (TOUSA). Η Τεχνική Ολυμπιακή ελέγχει το 91,75% του προϊόντος της συγχώνευσης αυτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v