Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με διευρυμένο Δ.Σ. η Μέτκα

Δύο νέα ανεξάρτητα, μη εκτελεστικά μέλη, προστέθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΕΤΚΑ με απόφαση της Γενικής συνέλευσης της εταιρίας. Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης παρουσιάσθηκαν οι προοπτικές της εταιρίας, ενώ έγινε λόγος για την υψηλή κερδοφορία στο 2002.

Με διευρυμένο Δ.Σ. η Μέτκα
Δύο νέα ανεξάρτητα, μη εκτελεστικά μέλη, προστέθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΕΤΚΑ με απόφαση της Γενικής συνέλευσης της εταιρίας, η οποία συγκλήθηκε εκτάκτως για τον λόγο αυτό στις 15 Νοεμβρίου 2002.

Η εκλογή των νέων μελών πραγματοποιήθηκε σε εφαρμογή των νέων κανόνων για την εταιρική διακυβέρνηση, που προβλέπουν τη συμμετοχή μη εκτελεστικών μελών στα Δ.Σ. όλων των εισηγμένων το ΧΑ εταιριών έως τις 30/06/2003.

Τα νέα μέλη του Δ.Σ. της ΜΕΤΚΑ είναι ο κ. Εμμανουήλ Κακαράς, αναπληρωτής καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο με εξειδίκευση σε ενεργειακά θέματα και ο κ. Ιωσήφ Αβαγιανός, πρώην Τεχνικός Γενικός Διευθυντής της ”Σωληνουργίας Κορίνθου” με μακρά εμπειρία στη βαριά βιομηχανία.

Στις υπόλοιπες θέσεις του Δ.Σ. παρέμειναν οι κ.κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος, Ιωάννης Μυτιληναίος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και Γεώργιος Πάλλας, Νικόλαος Μπακιρτζόγλου, Γεώργιος Οικονόμου, μέλη.

Κατά τη διάρκεια της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας αναφέρθηκε στην πορεία και τις προοπτικές της ΜΕΤΚΑ τονίζοντας την παγίωση της παρουσίας της σε νέους τομείς δραστηριοτήτων.

Έτσι, πέραν της παραδοσιακής δραστηριότητας της ΜΕΤΚΑ στα ενεργειακά έργα, τα οποία κάλυπταν πάνω από 90% του τζίρου πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ σήμερα ανέρχονται σε 30%, υπάρχει σημαντική αύξηση των πωλήσεων που προέρχεται από τα αμυντικά προγράμματα, το after sales service σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, τα έργα υποδομής και διάφορα άλλα έργα.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννη Μυτιληναίο, η διασπορά της δραστηριότητας ως αποτέλεσμα της αξιοποίησης του βιομηχανικού και κατασκευαστικού δυναμικού της εταιρίας λειτουργεί ως παράγων σταθερής και ισόρροπης ανάπτυξης της εταιρίας.

Ο κ. Ιωάννης Μυτιληναίος επεσήμανε, τέλος, τη μεγάλη ρευστότητα της εταιρίας, το μηδενικό δανεισμό και τη σταθερά υψηλή κερδοφορία, η οποία συνεχίζεται και το 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v