Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Αύξηση κερδών κατά 48,9%στο εννεάμηνο

Η αύξηση των τιμών στα τιμολόγια της ΕΥΑΘ έδωσε ώθηση στα αποτελέσματα της εταιρίας, καθώς τζίρος και κέρδη παρουσίασαν μεγάλη άνοδο, ενώ βελτίωση παρουσίασαν και τα περιθώρια κέρδους της.

ΕΥΑΘ: Αύξηση κερδών κατά 48,9%στο εννεάμηνο
Μεγάλη αύξηση στα αποτελέσματά της παρουσιάζει στο εννεάμηνο του 2002 η Εταιρία Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα ο κύκλος εργασιών της για την εν λόγω περίοδο διαμορφώθηκε στα 41,65 εκατ. ευρώ έναντι 30,44 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 36,8%.

Αντίστοιχα τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 18,22 εκατ. ευρώ έναντι 12,23 εκατ. ευρώ πέρυσι παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 48,9%.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό της σχόλιο για τα αποτελέσματα της εταιρίας η Ωμέγα Χρηματιστηριακή ενισχυμένα είναι και τα περιθώρια κέρδους καθώς το μικτό περιθώριο κέρδους ανήλθε στο 51% έναντι 43% πέρυσι ενώ το καθαρό προ φόρων περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 43,9% έναντι 40,2% πέρυσι δεδομένης της αύξησης των τιμολογίων κατά 1,2% που πραγματοποιήθηκε την τρέχουσα χρήση.

Επίσης στο σχόλιό της η Ωμέγα αναφέρεται το τελικό αποτέλεσμα επιβαρύνθηκε με αποσβέσεις ύψους 2,99 εκατ. ευρώ μετά την ολοκλήρωση επενδύσεων ύψους 10,97 εκατ. ευρώ, ενώ ενισχυμένα ήταν τα λειτουργικά έξοδα τα οποία ανήλθαν στα 9,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 57,2% σε σχέση με πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v