Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΘ: Επενδυτικό πρόγραμμα 20,13 εκατ. ευρώ

Στο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 20,13 εκατ. ευρώ και στις στρατηγικές κατευθύνσεις του ΟΛΘ αναφέρθηκε η διοίκηση του οργανισμού κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο Βελιγράδι, όπου σημειώθηκε ότι για το 2002 τα έσοδα θα φτάσουν στα 42 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 6,3 εκατ. ευρώ.

ΟΛΘ: Επενδυτικό πρόγραμμα 20,13 εκατ. ευρώ
Στο επενδυτικό πρόγραμμα που θα υλοποιήσει ο ΟΛΘ μέχρι το 2005 καθώς και στις στρατηγικές κατευθύνσεις που θα ακολουθηθούν αναφέρθηκε η διοίκηση της εταιρίας κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο Βελιγράδι στο πλαίσιο της διεύρυνσης της πελατειακής και μετοχικής του βάσης.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12/11/2002 και που είχε ως θέμα ”Επιχειρηματικές και επενδυτικές προοπτικές συνεργασίας με το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης”, η διοίκηση του ΟΛΘ ανέφερε ότι μέχρι το 2005 θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις ύψους 20,13 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με τις στρατηγικές κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει η διοίκηση του οργανισμού στο διάστημα μεταξύ 2002-2005 αφορούν στη βελτίωση της αποδοτικότητας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης του ΟΛΘ, στην αύξηση της κερδοφορίας και στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση οι τακτικές επίτευξης των προαναφερθέντων στόχων βασίζονται στην προσέλευση φορτίων, στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και στην αξιοποίηση των διαθέσιμων χώρων του οργανισμού.

Επιπροσθέτως, εκτιμήθηκε ότι ανοδικά θα κινηθούν τα ετήσια βασικά μεγέθη διακίνησης φορτίου με προβλεπόμενη μεταβολή για το 2001 – 2002 στον τομέα των εμπορευμάτων κατά 4% και στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων κατά 5%.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, τα προβλεπόμενα έσοδα της εταιρίας για το 2002 προβλέπεται ότι θα φτάσουν στα 42 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων αναμένεται να ανέλθουν στα 6,3 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στο πρώτο εξάμηνο του 2002 υπενθυμίστηκε ότι τα έσοδα από πωλήσεις υπηρεσιών ανήλθαν στα 19,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων της ΟΛΘ έφθασαν στα 2,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας κατά 8,44% και 23,06% αντίστοιχα συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v