Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Despec Πολυμέσα: Σημαντική αύξηση κερδών στο 9μηνο

Υπερδεκαπλασιασμό των κερδών στα 165.385 ευρώ και αύξηση των πωλήσεων κατά 29,1% εμφάνισε η Despec Πολυμέσα στο εννεάμηνο 2002. Η αύξηση των κερδών οφείλεται κυρίως στη βελτίωση του περιθωρίου μεικτού αποτελέσματος εκμετάλλευσης.

Despec Πολυμέσα: Σημαντική αύξηση κερδών στο 9μηνο
Υπερδεκαπλασιασμό των κερδών παρουσίασε η Despec Πολυμέσα στο εννεάμηνο του 2002 καθώς ανήλθαν στις 165.385 ευρώ συγκριτικά με 15.051 ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας η αύξηση της κερδοφορίας οφείλεται κυρίως στη βελτίωση του περιθωρίου του μεικτού αποτελέσματος εκμετάλλευσης κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες στα επίπεδα του 19.15%, γεγονός το οποίο είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η εταιρία για επικέντρωση σε προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.

Το ίδιο διάστημα οι πωλήσεις της εισηγμένης ενισχύθηκαν κατά 29,1% και έφτασαν στα 5,607 εκατ. ευρώ έναντι 4,34 εκατ ευρώ του εννεαμήνου του 2001.



Ωστόσο, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η πορεία των μεγεθών της Ντεσπέκ Πολυμέσα στο εννεάμηνο δεν είναι ενδεικτική του συνόλου της χρήσης, δεδομένου ότι λόγω της φύσης των προϊόντων της εταιρίας μεγάλο μέρος των πωλήσεων και των κερδών της κάθε χρήσης πραγματοποιείται κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Επιπλέον, και στο πλαίσιο της πολιτικής ενίσχυσης των μεριδίων αγοράς της εταιρίας μέσω της παροχής μεγαλύτερης ποικιλίας προϊόντων και λύσεων, η Ντεσπέκ Πολυμέσα προχώρησε στη σύναψη νέων συμφωνιών αποκλειστικής διανομής ψυχαγωγικών τίτλων για προσωπικούς υπολογιστές και κονσόλες videogames, με τις εταιρίες Jowood, Novalogic, Arxel Tribe, Metro 3D και LSP.

Τα προϊόντα των προαναφερθέντων εταιριών βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας και συμπληρώνουν τη μεγάλη γκάμα ψυχαγωγικών τίτλων που διαθέτει η Ντεσπέκ Πολυμέσα, ενισχύοντας περαιτέρω την ηγετική θέση που κατέχει στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της οικιακής ψυχαγωγίας στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v