Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: ”Εχει δρόμο η διαμάχη με Jetoil για τα ΟΚΤΑ”

Η διαφορά γύρω από την ΟΚΤΑ έχεια κόμη πολύ δρόμο για την επίλυση της, επσιημαίνουν τα ΕΛΠΕ με αφορμή την απόφαση δικαστηρίου του Λονδίνου, το οποίο επεδίκασε αποζημίωση 13 εκατ. δολ. στην Mamidoil - Jetoil για καταστρατήγηση συμφωνίας με την ΟΚΤΑ (ΠΓΔΜ).

ΕΛΠΕ: ”Εχει δρόμο η διαμάχη με Jetoil για τα ΟΚΤΑ”
”Είναι προφανές ότι η πολύπλοκη διεθνής αυτή διαφορά απέχει πολύ από την τελική της επίλυση”, σημειώνουν με ανακοίνωσή τους τα Ελληνικά Πετρέλαια, αναφερόμενα στη διακαστική διαμάχη της Mamidoil - Jetoil με το δημόσιο της ΠΓΔΜ και το διϋλιστήριο της ΟΚΤΑ, το πλειοψηφικό πακέτο του οποίου έχει εξαγοραστεί από τα ΕΛ.ΠΕ.

Συγκεκριμένα το θέμα επανήλθε στη δημοσιότητα μετά από ανακοίνωση της Mamidoil - Jetoil ότι το δικαστήριο του Λονδίνου επεδίκασε υπέρ της Mamidoil - Jetoil το ποσό των 13 εκατομμυρίων δολλαρίων, μετά από προσφυγή, διότι ”όταν τα ΕΛ.ΠΕ εξαγόρασαν τα ΟΚΤΑ, καταστραγήγησαν τη συμφωνία που είχε υπογράψει η Mamidoil - Jetoil με το δημόσιο της ΠΓΔΜ για την προμήθεια αργού πετρελαίου του πρώην κρατικού διυλιστηρίου”.

Τα ΕΛ.ΠΕ σημειώνουν επίσης ότι η ”πρωτόδικη απόφαση προβλέπει κατά πολύ χαμηλότερο ύψος αποζημίωσης από τις απαιτήσεις της ενάγουσας” και ”οποιαδήποτε τυχόν αποζημίωση αναγνωρισθεί την ευθύνη καταβολής φέρει το δημόσιο της ΠΓΔΜ βάσει της σύμβασης εξαγοράς της ΟΚΤΑ και δεν υφίσταται εμπλοκή της ΕΛ.ΠΕ και της ΕΛΠΕΤ Βαλκανική”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v