Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώθηκε και τυπικά το deal Πειραιώς - ING

Από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου θα είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ οι 8.357.875 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς που προέκυψαν από την αύξηση κεφαλαίου υπέρ των 2 θυγατρικών ασφαλιστικών της ΝΝ στην Ελλάδα, ενώ σε αντάλλαγμα η Πειραιώς αποκτά το 20% των δύο εταιριών.

Ολοκληρώθηκε και τυπικά το deal Πειραιώς - ING
Ολοκληρώθηκε στις 5 Νοεμβρίου η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ των εταιριών Nationale Nederlanden Ζωής και Γενικών Ασφαλειών, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Τα έσοδα έκδοσης ανήλθαν σε 69.871.835,00, ευρώ, ήτοι ποσοστό κάλυψης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών 100%, όπως προβλεπόταν και στο εγκριθέν από το Δ.Σ. του Χ.Α. Ενημερωτικό Δελτίο.

Οι 8.357.875 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές που προέκυψαν από την παραπάνω αύξηση θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Δευτέρα, 11/11/2002, ενώ από την ίδια ημερομηνία θα είναι πιστωμένες, από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών, στους λογαριασμούς των ανωτέρω εταιριών στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, όπως ενημέρωσαν το ΧΑ η Τράπεζα Πειραιώς και η ING Continental Europe Holdings B.V., οι θυγατρικές της δεύτερης αποκτούν συμμετοχή 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς, η οποία για την NN Γενικών Ασφαλειών ανέρχεται στο 0,4988%, δηλ. 833.730 κοινές ονομαστικές μετοχές, ενώ για την NN Ζωής στο 4,5012%, δηλ. 7.524.145 κοινές ονομαστικές μετοχές.

Σε αντάλλαγμα η Τράπεζα Πειραιώς αποκτά το 20% του μετοχικού κεφαλαίου των δύο ασφαλιστικών εταιριών της ΝΝ στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v