Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Ξεκινά το έργο για Πατριαρχείο

Τα πρώτα σχέδια για το έργο που ανέλαβε να αξιοποιήσει εταιρία του Ομίλου της Lamda Development στην ανατολική έξοδο της Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Λ. Αναγνωστόπουλος.

Lamda: Ξεκινά το έργο για Πατριαρχείο
Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου εταιριών της Lamda Development, κ. Λάμπρος Αναγνωστόπουλος, παρουσίασε τα πρώτα σχέδια για το έργο που ανέλαβε να αξιοποιήσει εταιρία του ομίλου, σε έκταση 250 στρεμμάτων στην ανατολική έξοδο της Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο πλαίσιο της διημερίδας ”Μεγάλα Τεχνικά Εργα” και Real Estate Forum, που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο όμιλος εταιριών της Lamda Development προχωρεί στην ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου εμπορικού κέντρου και κέντρου αναψυχής και φιλοδοξεί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αναγνωστόπουλος, ”να είναι ο πρώτος όμιλος εταιριών που θα αναπτύξει ένα τέτοιο έργο στη Θεσσαλονίκη”. Το έργο έχει προϋπολογισμό περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Η έκταση βρίσκεται στην ανατολική έξοδο της πόλης, στο Δήμο της Πυλαίας, σε στρατηγική θέση. Στο έργο υπάρχει εύκολη πρόσβαση από και προς την πόλη, μιας και το οικόπεδο εφάπτεται του περιφερειακού δρόμου, εγγύτητα με το διεθνές αεροδρόμιο ”Μακεδονία”, η οποία διευκολύνει την πρόσβαση των επισκεπτών της πόλης, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται το ξενοδοχείο Hyatt Regency και το διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο.

Το έργο του Ομίλου της Lamda Development θα συμπεριλαμβάνει ένα μεγάλο εμπορικό χωριό επιφάνειας 50.000 μ2, το οποίο θα εκτείνεται σε έναν ή δύο ορόφους, ανάλογα με την κλίση του εδάφους, καθώς και ένα ελληνικό χωριό, το οποίο θα περικλείει εκκλησία. Ο περιβάλλων χώρος θα είναι πλήρως διαμορφωμένος, με περίπου 3.000 θέσεις πάρκινγκ, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία χώρων αθλοπαιδιών.

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, ”το εμπορικό αυτό συγκρότημα, προβλέπεται ότι όταν ολοκληρωθεί θα αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα και σαφώς ομορφότερα στην Ευρώπη. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, η Lamda Development θα προχωρήσει στην πρόσληψη διεθνώς καταξιωμένων συμβούλων και τοπικών υπεργολάβων, καθώς θα προβεί και σε συνεργασίες με ειδικούς σε διάφορους τομείς ανάπτυξης και διαχείρισης τέτοιων συγκροτημάτων”.

Ο Ομιλος της Lamda Development φιλοδοξεί το έργο να γίνει κέντρο εμπορίας και αναψυχής για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και πόλος έλξης για τους επισκέπτες από τις βαλκανικές χώρες, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της πόλης σε εμπορικό κόμβο της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η αξιοποίηση της έκτασης αυτής είναι το δεύτερο έργο που ανέλαβε ο Ομιλος Lamda Development στη Θεσσαλονίκη, αφού και η Swissport Lamda Hellas έλαβε πρόσφατα άδεια παροχής υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης και για το αεροδρόμιο ”Μακεδονία”, όπου ήδη άρχισε να δραστηριοποιείται. Οι δύο αυτές σημαντικές ενέργειες έρχονται ως επιβεβαίωση της υπόσχεσης που είχε δώσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας στο περυσινό Real Estate Forum στη Θεσσαλονίκη, όταν είχε πει ότι ”η Lamda Development πιστεύει στη σημασία της Θεσσαλονίκης και θα είναι παρούσα στην πορεία επίτευξης των υψηλών στόχων της”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v