Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακοίνωση της Κεφαλαιαγοράς για ΕΠΕΡΑ

Από τις 7 Νοεμβρίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όπως ανακοίνωσε σήμερα, ξεκίνησε έρευνα τόσο για την Επενδύσεις Εργασίας όσο και για τις Επενδύσεις Αναπτύξεως στο πλαίσιο της πάγιας τακτικής που ακολουθεί ΕΡΑ να διερευνα συναλλαγές πριν την ανακοίνωση σημαντικών εταιρικών γεγονότων.

Ανακοίνωση της Κεφαλαιαγοράς για ΕΠΕΡΑ
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διερευνά ως προς όλους τους εμπλεκόμενους τις μεγάλες συναλλαγές που διενεργούνται κατά την ευαίσθητη περίοδο που προηγείται της ανακοίνωσης σημαντικών εταιρικών γεγονότων, ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν τη συγχώνευση της Επενδύσεων Εργασίας Α.Ε.Ε.Χ., που δημοσιοποιήθηκε στις 7.11.2002.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η γνωστοποίηση της πρόθεσης διενέργειας συναλλαγών έγινε από τον κ. Η. Στασινόπουλο στις 2.10.2002 και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκρινε ότι δεν αποτυπωνόταν με σαφήνεια η πρόθεση και μετά από παρέμβαση της έγινε νέα διευκρινιστική δήλωση από τον υπόχρεο στις 9.10.2002.

Εφόσον διαπιστώνονται παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, επιβάλλονται κυρώσεις, οι οποίες δημοσιοποιούνται, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενώ προστίθεται ότι το ”ίδιο πράττει και για την περίπτωση της Επενδύσεων Εργασίας ΑΕΕΧ, όπως και της Επενδύσεων Αναπτύξεως ΑΕΕΧ. Η σχετική έρευνα, η οποία ξεκίνησε στις 7.11.2002, ακολουθεί συγκεκριμένες ελεγκτικές διαδικασίες, όπως επιβάλλει ο νόμος”.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν προβαίνει σε ανακοινώσεις επί των ερευνών της όσο αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη, επειδή αυτό υπαγορεύουν ο νόμος, η δεοντολογία και η ανάγκη προστασίας της αγοράς, καταλήγει η ανακοίνωση.



Επισημαίνεται ότι η υποχρέωση προαναγγελίας των συναλλαγών που διενεργούν οι πιθανοί κάτοχοι εμπιστευτικής πληροφόρησης θεσπίστηκε με την 5/204/2000 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v