Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Αυξημένες κατά 18% οι επενδύσεις 2002

Αυξημένες κατά 18,4% αναμένονται οι επενδύσεις της Motor Oil Ελλάς μέχρι το τέλος του 2002 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ προχωρά στη σύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο με σκοπό την αύξηση του μεριδίου της στην εγχώρια αγορά πετρελαίου.

Motor Oil:  Αυξημένες κατά 18% οι επενδύσεις 2002
Σε 45 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθει το επενδυτικό πρόγραμμα που εκπονεί η Motor Oil Ελλάς μέχρι το τέλος του 2002 σημειώνοντας αύξηση 18,4% σε σχέση με το 2001. Οι επενδύσεις της εταιρίας το προηγούμενο έτος είχαν διαμορφωθεί στα 38 εκατ. ευρώ.

Τις θετικές εκτιμήσεις της Διοίκησης της εταιρίας για το επενδυτικό πρόγραμμα στο σύνολο του 2002 παρουσίασε ο οικονομικός διευθυντής της Motor Oil Ελλάς κ. Πέτρος Tζαννετάκης κατά τη διάρκεια της 10ης Επενδυτικής Ημερίδας του περιοδικού ΧΡΗΜΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τζαννετάκης ανακοίνωσε, επίσης, ότι, η εταιρία, βάσει των αποτελεσμάτων του εννεαμήνου, προτίθεται να προχωρήσει στη διανομή προμερίσματος για τη χρήση του 2002.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση της εταιρίας, στους στόχους της Motor Oil Ελλάς είναι αφενός η βελτίωση περιθωρίου κέρδους του διυλιστηρίου αλλά ταυτόχρονα η μεγιστοποίηση και η βελτιστοποίηση των πωλήσεών της.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία διύλισης πετρελαίου θα δώσει έμφαση στα προϊόντα νέας γενιάς και προδιαγραφών, βάσει των ρυθμίσεων του 2005 και του 2010.

Παράλληλα, θα ρίξει το βάρος της στην αύξηση και στη βελτίωση της παραγωγής συγκροτήματος λιπαντικών, ενώ έμφαση θα δοθεί και στην πλήρη αυτοματοποίηση του διυλιστηρίου και στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσής του.

Όπως τόνισε ο ομιλητής, στους στόχους της εταιρίας περιλαμβάνεται επίσης η αύξηση του μεριδίου της στην εγχώρια αγορά, αλλά και η επέκταση των δραστηριοτήτων της στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, η οποία παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Motor Oil Ελλάς συμμετέχει στην Ολυμπιακή Εταιρία Καυσίμων με ποσοστό 14% και στην Εταιρία Αγωγού Αεροδρομίου Αθηνών με 16%, ενώ προχωρά στη σύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής εταιρίας η Saudi Aramco με ποσοστό 42%, η οποία προσφέρει υψηλή τεχνογνωσία και ταυτόχρονα εξασφαλίζει σταθερή παραγωγή στην πρώτη ύλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v