ΔΟΛ: Εκτιμήσεις για αύξηση 15% στις πωλήσεις 2002

Αύξηση των πωλήσεων της τάξεως του 15% και εντυπωσιακή ενίσχυση της κερδοφορίας αναμένει για το σύνολο του 2002 ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε επενδυτική ημερίδα στη θεσσαλονίκη.

ΔΟΛ: Εκτιμήσεις για αύξηση 15% στις πωλήσεις 2002
Αύξηση των πωλήσεων της τάξεως του 15% και εντυπωσιακή ενίσχυση της κερδοφορίας προβλέπει για το σύνολο του 2002 η Διοίκηση του ΔΟΛ.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της 10ης Επενδυτικής Ημερίδας του περιοδικού ΧΡΗΜΑ στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο εξάμηνο του 2002, η κυκλοφορία των εφημερίδων του Δ.Ο.Λ. παρουσίασε αύξηση 14,5% και το ίδιο διάστημα η κυκλοφορία των περιοδικών του Οργανισμού αυξήθηκε κατά 3,9%.

Από πλευράς οικονομικών επιδόσεων, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2002, ο Δ.Ο.Λ. παρουσίασε κερδοφόρο αποτέλεσμα, έναντι ζημιών το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ως αποτέλεσμα κυρίως της ενίσχυσης της παρουσίας του στο χώρο των εκδόσεων, της διατήρησης της κερδοφόρου παρουσίας του στις εκτυπώσεις και της δραστικής μείωσης των απωλειών στην αγορά της νέας οικονομίας.

Οσον αφορά στον κύκλο εργασιών του ομίλου, σημείωσε αύξηση 13,2%. Το 69% αυτού προήλθε από τις εκδοτικές και τις εκτυπωτικές δραστηριότητες.

Στην αγορά των εφημερίδων το σύνολο των πωλήσεων το 2001 ανήλθε στα 170 εκατ. φύλλα, με το Δ.Ο.Λ. να κατέχει το 24% της πίτας με 40,2 εκατ. φύλλα. Ο δεύτερος μεγαλύτερος εκδότης ακολουθεί με μερίδιο 20%, ο τρίτος με 7% και οι υπόλοιποι εκδότες με 49%.

Οσον αφορά στην προσέλκυση διαφημιστικής δαπάνης στον εκδοτικό κλάδο, ο Δ.Ο.Λ. κατέχει μερίδιο 21% στο σύνολο των εντύπων, εφημερίδες και περιοδικά.

Οπως τόνισε οι κ.κ. Διαμιανός Χατζηκόκκινος και Αλέξανδρος Χρηστάκης, οικονομικός και διοικητικός διευθυντής και διευθυντής επενδυτικών σχέσεων του Δ.Ο.Λ. αντίστοιχα, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη είναι ο μεγαλύτερος εκδοτικός οργανισμός εφημερίδων και περιοδικών στη χώρα μας, έχοντας στο δυναμικό του τις εφημερίδες ”Το Βήμα της Κυριακής”, ”Τα Νέα”, ”Το Βήμα”, ”Αγγελιοφόρος” και ”Αγγελιοφόρος της Κυριακής”, καθώς και 21 περιοδικά γενικού και ειδικού περιεχομένου με περισσότερους από 2 εκατ. Έλληνες αναγνώστες.

Παράλληλα, επεσήμαναν, αποτελεί το μεγαλύτερο καθετοποιημένο βιομηχανικό συγκρότημα εκτυπώσεων (Εκτυπώσεις ΙRIS A.E.), ενώ διαθέτει και σημαντική παρουσία στο χώρο του τουρισμού (Τravel Plan) και του internet (”in.gr”, ”pathfinder.gr”, ”netoline.gr”). Eπιπλέον, διαθέτει συμμετοχές σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τηλεόρασης, των διανομών και του βιβλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v