Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Διευκρινίσεις για τηλεοπτικά δικαιώματα ΠΑΕ

Ο ΟΠΑΠ, όπως ανακοίνωσε σήμερα, δεν έχει συνάψει καμμία συμφωνία με τηλεοπτικό σταθμό για την ενίσχυση της μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ενώ έχει προχωρήσει σε χορηγίες ύψους 15 εκατ. ευρώ.

ΟΠΑΠ: Διευκρινίσεις για τηλεοπτικά δικαιώματα ΠΑΕ
Στη φημολογία των τελευταίων ημερών για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ απαντά με ανακοίνωση της η εταιρία ΟΠΑΠ θέλοντας, όπως τονίζει, να διευκρινίσει ότι δεν έχει συνάψει καμία συμφωνία με τον ΕΣΑΠΕ ή κάποιο τηλεοπτικό σταθμό.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η εταιρία έχει αναλάβει με πρωτοβουλία της τη φετινή χορηγία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ύψους 5.708.598 ευρώ στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας.

Επίσης, ο ΕΣΑΠΕ και οι ΠΑΕ θα λάβουν, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, από την ΟΠΑΠ οικονομική ενίσχυση από τα έσοδα του ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Η συνολική εκτιμώμενη δαπάνη της ΟΠΑΠ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο για τη φετινή χρονιά είναι περίπου 15 εκατ. ευρώ. Με αυτό τον τρόπο η ΟΠΑΠ τονίζει ότι αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, καμία άλλη μορφή χορηγίας για οποιοδήποτε λόγο δεν έχει συμφωνηθεί με τον ΕΣΑΠΕ.

Σε ό,τι αφορά τη διαφήμιση των προϊόντων της ΟΠΑΠ, σε κάθε περίπτωση και σε οποιοδήποτε τηλεοπτικό σταθμό, λαμβάνονται υπόψη η συνολική ακροαματικότητα του σταθμού, η ζώνη ακροαματικότητας, στην οποία αναμεταδίδεται το κάθε τηλεοπτικό γεγονός και το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για το γεγονός αυτό. Σε κάθε περίπτωση η διαφημιστική πολιτική της εταιρίας είναι δεδομένη και υπόκειται στους κανόνες της αγοράς.

Η ΟΠΑΠ επισημαίνει, επίσης, ότι, δεν έχει συνάψει καμία συμφωνία με κανένα τηλεοπτικό σταθμό για την ενίσχυση της μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Για την ΟΠΑΠ γνώμονας για οποιαδήποτε διαφημιστική και επιχειρηματική δραστηριότητα είναι το συμφέρον των μετόχων της.

Η ΟΠΑΠ, σημειώνεται, έχει επανειλημμένα προτείνει και εξαγγείλει τη βούληση της για την απο κοινού οργάνωση επιχειρηματικών δράσεων μς τον ΕΣΑΠΕ προς αμοιβαίο όφελος δηλώνοντας έτσι το ενδιαφέρον της για την μετέπειτα πορεία και ενίσχυση του επαγγελαμτικού ποδοσφαίρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v