ΑΛΤΕ: Τροποποίηση διάθεσης των αντληθέντων

Ποσό 3 δις δρχ., εκ των αντληθέντων της τελευταίας αύξησης, θα διαθέσει η ΑΛΤΕ για τη συμμετοχή της στην αύξηση κεφαλαίου στην Αττική Οδός, ενώ 12,5 δις δρχ. θα διατεθούν για την αποπληρωμή των δανειακών της υποχρεώσεων, σύμφωνα με σχετική απόφαση για τροποποίηση του τρόπου διάθεσης των αντληθέντων.

ΑΛΤΕ: Τροποποίηση διάθεσης των αντληθέντων
Την τροποποίηση του τρόπου διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων της από την τελευταία αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΑΛΤΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2002.

Επισημαίνεται, ότι η προαναφερθείσα αύξηση καλύφθηκε κατά 87,03%, ήτοι αντλήθηκαν 64,575 εκ. ευρώ, εκ των οποίων 59,04 εκ. ευρώ εισφέρθηκαν στο λογαριασμό ”Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο”. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας αυξήθηκε κατά 5,535 εκ. ευρώ, ανερχόμενο στα 11,895 εκ. ευρώ, διαιρούμενο σε 39.650.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,3 ευρώ η κάθε μία.

Οπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης προς το ΧΑΑ, η τροποποίηση της διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων αποφασίστηκε, αφενός λόγω της μερικής κάλυψης της αύξησης και αφετέρου λόγω της μεγέθυνσης του νέου εταιρικού σχήματος της ΑΛΤΕ, που θα προκύψει από τις προγραμματισμένες συγχωνεύσεις των θυγατρικών της Ιρις, Κορόντζης και Αννεξ, αλλά κυρίως από τις επιπλέον συγχωνεύσεις των εταιριών του κατασκευαστικού κλάδου Οδών & Οδοστρωμάτων, Θεμέλιο 79, Δωρική και Γ. Σχοινάς.

Η χρήση των κεφαλαίων αποφασίστηκε να γίνει ως εξής:

- Ποσό 3 δις δρχ., ήτοι 13,6% των εσόδων της έκδοσης, θα διατεθεί για την συμμετοχή της εταιρίας στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της Αττική Οδός, καθώς και στην ανάληψη νέων αυτοχρηματοδοτούμενων έργων ή και συγχρηματοδοτούμενων έργων που έχουν ήδη δημοπρατηθεί ή πρόκειται να δημοπρατηθούν και στα οποία συμμετείχε ή θα συμμετάσχει η εταιρία.

- Ποσό 12,5 δις δρχ., ήτοι 56,8% των εσόδων της έκδοσης, θα διατεθεί για την αποπληρωμή βραχυπρόθεσμου και σημαντικού μέρους του μεσοπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού.

- Ποσό 200 εκατ. δρχ., ήτοι 0,91% των εσόδων της έκδοσης, θα διατεθεί για την απόκτηση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού.

- Ποσό 1,4 δις δρχ., ήτοι 6,4% των εσόδων της έκδοσης, θα διατεθεί για την χρηματοδότηση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρίας στη περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη.

- Ποσό 4,8 δις δρχ., ήτοι 21,8% των εσόδων της έκδοσης, θα διατεθεί για τη κάλυψη αναγκών της εταιρίας σε κεφάλαιο κίνησης.

- Τέλος, ποσό 103 εκατ. δρχ., ήτοι 0,5% των εσόδων της έκδοσης, θα διατεθεί για τη κάλυψη των εξόδων της αύξησης κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v