Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ

Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 700 εκατ. ευρώ υλοποιεί η εταιρία Lamda Development. Σύμφωνα με την παρουσίαση του ομίλου στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, βασικοί επενδυτικοί της στόχοι είναι η ανάπτυξη του ”Χωριού Τύπου” των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και η δημιουργία του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου στη Βόρειο Ελλάδα.

Lamda: Επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ
Η απόκτηση της ιδιοκτησίας στο Μαρούσι για την ανάπτυξη του ”Χωριού Τύπου” των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και η δημιουργία του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου στη Βόρειο Ελλάδα αποτελούν τους βασικούς επενδυτικούς ατόχους της εταιρίας Lamda Development.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση της Lamda Development, ο όμιλος υλοποιεί ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 700 εκατ. ευρώ με σημαντικό αριθμό έργων σε ολόκληρη τη χώρα και βάζει τα θεμέλια για περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας της στο μέλλον.

Τα σχέδια της εταιρίας ανακοινώθηκαν κατά τη σημερινή παρουσίαση του ομίλου εταιριών της Lamda Development στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών. Την παρουσίαση της εταιρίας έκαναν οι κ.κ.: Λ. Αναγνωστόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος, Α. Καφφάς Οικονομικός Διευθυντής και Α. Κοκκίδης Χρηματοοικονομικός Διευθυντής.

Η Διοίκηση του ομίλου αναφέρθηκε και στη σημαντική αύξηση των οικονομικών μεγεθών της Lamda Development, καθώς τα κέρδη προ φόρων μετόχων Lamda εμφανίστηκαν βελτιωμένα κατά 100% στο εννεάμηνο του 2002 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2001.

Η Διοίκηση της εταιρίας ανέφερε, επίσης, την την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία πρόσφατα.



Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο κ. Λ. Αναγνωστόπουλος, μεταξύ άλλων τόνισε: ”τα ιδιαίτερα θετικά και υποσχόμενα αποτελέσματα του κύκλου εργασιών της εταιρίας μας, που σημείωσαν αύξηση κατά 300% τα δύο τελευταία χρόνια, δίνουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στα επενδυτικά μας σχέδια.

Επίσης, η βελτίωση των κερδών προ φόρων αντικατοπτρίζει μια δυναμική πορεία που φέρνει την εταιρία πιο κοντά στους στόχους της.

Η διεθνής εμπειρία του Ομίλου Λάτση και οι στρατηγικές της συμμαχίες (Deutsche Bank, Sonae, Hochtief, Dragados, Skanska), τόνισαν οι ομιλητές, της προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα που αξιοποιεί επενδύοντας στην ανάπτυξη των υποδομών της χώρας σε γη, αέρα, θάλασσα, διαμορφώνοντας αγορές και γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο επιχειρηματικής ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v