Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβλήθηκε για τις 5 Δεκεμβρίου η γ.σ. της Πρόοδος

Αναβλήθηκε για τις 5 Δεκεμβρίου μετά από αίτημα του εκπροσώπου του ξένου επενδυτικού γκρουπ Laxey, η έκτακτη γ.σ. της Πρόοδος ΑΕΕΧ, κατά την οποία μεταξύ άλλων θα ετίθετο σε ψηφοφορία και το κρίσιμο θέμα της διάλυσης ή μη της εταιρίας.

Αναβλήθηκε για τις 5 Δεκεμβρίου η γ.σ. της Πρόοδος
Αναβλήθηκε για τις 5 Δεκεμβρίου μετά από αίτημα του εκπροσώπου του ξένου επενδυτικού γκρουπ Laxey, η έκτακτη γενική συνέλευση της Πρόοδος ΑΕΕΧ, κατά την οποία μεταξύ άλλων θα ετίθετο σε ψηφοφορία και το κρίσιμο θέμα της διάλυσης ή μη της εταιρίας.

Όπως δήλωσε στο Euro2day.gr ο εκπρόσωπος της Laxey, δικηγόρος κ. Ξενοφών Παπαρηγόπουλος, μέχρι χθες ο αλλοδαπός επενδυτικός οίκος τον είχε εξουσιοδοτήσει να ψηφίσει όλα τα θέματα της έκτακτης γενικής συνέλευσης ακόμη και αυτό της διάλυσης της εταιρίας.

Αλλά σήμερα το πρωί – λίγο πριν την συνέλευση που είχε προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στο Εσπέρια Παλλάς, οι επικεφαλείς της Laxey άλλαξαν γνώμη και αποφάσισαν να ζητήσουν την αναβολή της συνέλευσης, προκειμένου να ενημερωθούν καλύτερα για τα θέματα της Πρόοδος.

Στην συνέλευση κατατέθηκαν 14.336.950 ανώνυμες μετοχές που αποτελούν το 44,47%, μεταξύ των οποίων το 5% ανήκει στην Marfin Classic και το 10,6% ανήκει στο γκρουπ της Laxey και συγκεκριμένα στις εταιρίες Value Catalist Fund, Laxey, Nasional Bank Canada/Laxey, L.P Value, Laxey Invesrs LP, Laxey Investors CP και Laxey Universal Value LP.

Επομένως ακόμη στην περίπτωση που δεν υπήρχε αναβολή το κρίσιμο θέμα της διάλυσης της Πρόοδος δεν θα μπορούσε να ψηφιστεί, επειδή απαιτείται πλειοψηφία 67%, στη δεύτερη συνέλευση 50% και στην τρίτη 33% και άρα στο μέλλον η υπόθεση θα παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών η Πρόοδος στις 30/9/2002 κατείχε την έκτη θέση από πλευράς συνολικού καθαρού ενεργητικού, στο 9μηνο η εσωτερική αξία της μετοχής της σημείωσε μείωσε 23,6% (μείωση γενικού δείκτη 29,10%) και το ίδιο διάστημα το discount ανέρχονταν στο 19,19% έναντι 27,44% του μέσου όρου του κλάδου.

Γ. Τσαραγκλής

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v