Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βολές Καρατζά για εκθέσεις-κατάχρηση short selling

Ευθείες βολές κατά του περιεχομένου των εκθέσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη Σοφοκλέους, αλλά και σε όσους προβαίνουν σε καταχρηστική χρήση του short selling, διατύπωσε ο Θ. Καρατζάς, μιλώντας στη γ.σ. της Εθνικής, που έχει ως θέμα την απορρόφηση της ΕΤΕΒΑ. Η απόφαση αναβλήθηκε για τις 20 Νοεμβρίου.

Βολές Καρατζά για εκθέσεις-κατάχρηση short selling
Ευθείες βολές κατά του περιεχομένου των εκθέσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το χρηματιστήριο, αλλά και ενάντια σε όσους κάνουν εκτός ορίων χρήση του short selling άφησε πριν από λίγα λεπτά ο διοικητής της Εθνικής τράπεζας κ. Θεόδωρος Καρατζάς μιλώντας στην γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

Η απόφαση για την απορρόφηση με συγχώνευση της ΕΤΕΒΑ από την Εθνική Τράπεζα παραπέμπεται σε νέα γ.σ. στις 20 Νοεμβρίου, λόγω μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας.

”Είμαστε η μόνη χώρα όπου αυτές οι εκθέσεις δημοσιοποιούνται σε τέτοια έκταση, πουθενά αλλού αυτό δεν συμβαίνει. Εδώ ο τύπος προβάλει σε αδικαιολόγητη έκταση αυτά τα κείμενα που δημοσιοποιούν μόνο την γνώμη αυτού που την γράφει και της εταιρίας στην οποία δουλεύει” τόνισε ο κ. Καρατζάς.

Σε ό,τι αφορά το short selling, ανέφερε ότι τα πρόσθετα μέτρα, που το έκαναν περισσότερο δαπανηρό, είναι σε σωστή κατεύθυνση.

Άφησε να εννοηθεί όμως ότι το μέτρο δεν μπορεί να καταργηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επιβληθούν στους συναλλασσόμενους συμπεριφορές, που δεν θα βγαίνουν από τα όρια.

”Eυθύνη όλων μας είναι να βάλουμε σε τάξη όλους όσους δεν λειτουργούν σωστά, όλους αυτούς τους κυρίους που δεν περιβάλλουν με στοργή την αγορά από την οποία βγάζουν το ψωμί τους και θα έπρεπε να την σέβονται περισσότερο” επεσήμανε ο κ. Καρατζάς.

Καταλήγοντας ο κ. Καρατζάς δήλωσε ότι ”χωρίς να θέλω να κάνω προφητείες, ελπίζω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν”, καθώς, όπως πρόσθεσε ”ζούμε σε μία περίοδο αρνητικής υπερβολής”.

Στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Εθνικής Τράπεζας επανεξελέγησαν τα μέλη του νυν Διοικητικού Συμβουλίου με τριετή θητεία που λήγει κατά την τακτική Γενική Συνέλευση και καθορίστηκε η ιδιότητα κάθε μέλους σύμφωνα με το νόμο 3016/2002.

Ειδικότερα, καθορίστηκε η ιδιότητα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ως εκτελεστικά, μη εκτελεστικά και ανεξάρτητα μη εκτελεστικά.

Ως εκτελεστικά μέλη εξελέγησαν οι Θεόδωρος Καρατζάς, Θεόδωρος Πανταλάκης, Ανδρέας Βρανάς και Απόστολος Ταμβακάκης.

Ως μη εκτελεστικά μέλη εξελέγησαν οι Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Θεόκλητος, Παναγιώτης Ζάρρας, Δημήτριος Δασκαλόπουλος, Βασίλειος Κωνσταντακόπουλος, Γεώργιος Λαναράς, Μιλτιάδης Νεκτάριος, Ιωάννης Παναγόπουλος, Δημήτριος Παπούλιας και Βασίλειος Ράπανος, ενώ ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη οι Παναγιώτης Λαμπρόπουλος και Γεώργιος Τσουγιόπουλος.

Τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης της γενικής συνέλευσης αναβλήθηκαν και θα συζητηθούν σε επαναληπτική γενική συνέλευση, που ορίστηκε για τις 20 Νοεμβρίου 2002, ημέρα Τετάρτη, στο νέο κτήριο Διοικήσεως της Τράπεζας (Αιόλου 82-84 και Σοφοκλέους).

Για τις ίδιες ημερομηνίες συνεκλήθησαν σε επαναληπτικές Γενικές Συνελεύσεις οι ομολογιούχοι δανειστές για τη λήψη αποφάσεως για την συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Banque Nationale de Grece (France) και την ΕΤΕΒΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v