Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Αύξηση 12% στα ενοποιημένα κέρδη

Αύξηση 12% κατέγραψαν τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη της Frigoglass στο εννεάμηνο του 2002 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Αύξηση 4% παρουσίασαν και τα ενοποιημένα EBITDA, καθώς και οι πωλήσεις με 1,7%. Αρνητικός, ωστόσο, εμφανίζεται ο κλάδος των πλαστικών.

Frigoglass: Αύξηση 12% στα ενοποιημένα κέρδη
Σε 14,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη της Frigoglass στο εννεάμηνο του 2002 καταγράφοντας αύξηση 12% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Τα ενοποιημένα προ φόρων, χρηματοοικονομικών και αποσβέσεων κέρδη αυξήθηκαν κατά 4% και ανήλθαν σε 44 εκατ. ευρώ. Οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 230 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 1,7% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, η θετική πορεία των δραστηριοτήτων του κλάδου επαγγελματικής ψύξης συνεχίστηκε και στο τρίτο τρίμηνο συνεισφέροντας συνολικά 8,9 εκατ. ευρώ στα ενοποιημένα αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα του τομέα της Νιγηρίας και της VPI (ρητίνη PET) υστέρησαν έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου λόγω της διακοπής της λειτουργίας των εργοστασίων υαλουργίας στη Νιγηρία κια της VPI στο Βόλο για την υλοποίηση των προγραμματισμένων επενδύσεων αύξησης της παραγωγικότητας.

Ηδη, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, και οι δύο τομείς λειτουργούν με αυξημένη παραγωγικότητα και ο κλάδος της Νιγηρίας συνεισέφερε στα κέρδη του εννεαμήνου 4,5 εκατ. ευρώ και η VPI 1,8 εκατ. ευρώ.

Ο κλάδος των πλαστικών παραμένει με αρνητικό αποτέλεσμα 458 χιλιάδων ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v