Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμμετοχή της Exodus σε έργα της Ε.Ε.

Σειρά ερευνητικών έργων της Ευρωπαϊκής Ενωσης ανέλαβε η Exodus. Τα έργα περιλαμβάνουν: υπηρεσίες πληροφόρησης, συστήματα εκμάθησης μουσικών οργάνων, εργαλεία επικοινωνίας με τρισδιάστατη γραφική απεικόνιση και τέλος δημιουργία - διαχείριση δικτυακών τόπων με εξατομικευμένο περιεχόμενο.

Συμμετοχή της Exodus σε έργα της Ε.Ε.
Σειρά ερευνητικών έργων της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει αναλάβει η Exodus. Πρόκειται για υπηρεσίες πληροφόρησης, συστήματα εκμάθησης μουσικών οργάνων, εργαλεία επικοινωνίας με τρισδιάστατη γραφική απεικόνιση και τέλος δημιουργία - διαχείριση δικτυακών τόπων με εξατομικευμένο περιεχόμενο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, το M-GUIDE Cultural Location Based Information Services συνολικού προϋπολογισμού 1.421.797 ευρώ (προϋπολογισμός έργου για την Exodus 482.063 ευρώ),

στοχεύει στην υλοποίηση ενός συστήματος για την παροχή Υπηρεσιών Πληροφόρησης σχετικών με την τοποθεσία του χρήστη (Location Based Information Services) για τις πόλεις της Αθήνας και του Turku (πόλη της Φινλανδίας).

Το βασικό περιεχόμενο της πληροφόρησης θα αποτελείται από Τουριστικές πληροφορίες που αφορούν συγκεκριμένα αξιοθέατα, μνημεία και άλλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Το δεύτερο έργο της Exodus, το Interactive Music Tuition System συνολικού προϋπολογισμού 2.187.501 ευρώ (προϋπολογισμός έργου για την Exodus 288.870 ευρώ ), το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, στοχεύει στη δημιουργία ενός διαδραστικού, multimedia συστήματος εκμάθησης μονοφωνικών μουσικών οργάνων, τα οποία δεν παράγουν ψηφιακό ήχο.

Το σύστημα βασίζεται σε τεχνολογίες αναγνώρισης ήχου και φωνής, οπτικής αναγνώρισης, multimedia, εικονικής πραγματικότητας, υποστηρίζοντας παράλληλα την εκμάθηση από απόσταση (distance learning). ΄

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ένα σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας μέσα από το Internet θα αποτελέσει το Avatar Conference της Exodus, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να λαμβάνουν μέρος με την τρισδιάστατη γραφική απεικόνισή τους. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 4.547.349 ευρώ (προϋπολογισμός έργου για την Exodus 465.028 ευρώ), το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα αδιάσπαστης επικοινωνίας και συνεργασίας μέσω εύχρηστων εργαλείων (chat, application sharing, whiteboard, μεταφορά αρχείων, τρισδιάστατη παρουσίαση προϊόντων, ηλεκτρονικούς κατάλογους κ.λ.π.).

Τέλος, το διετές IST ερευνητικό έργο I-KnowUMine (Intelligent Knowledge and Usage Mining driven self re-structuring platform) με αντικείμενο τη δημιουργία μιας καινοτόμου ολοκληρωμένης πλατφόρμας, επιτρέπει τη δημιουργία και διαχείριση δικτυακών τόπων οι οποίοι προσφέρουν εξατομικευμένο περιεχόμενο στους επισκέπτες τους. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.872.090 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του για την Exodus είναι 600.455 ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρία, η πλατφόρμα συνδυάζει τεχνολογίες αιχμής στους τομείς Content και Knowledge Management, Web Usage Mining προκειμένου να παρουσιάζει σε κάθε επισκέπτη προτεινόμενους συνδέσμους με περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει. Η επιλογή αυτή θα στηρίζεται όχι μόνο στις προηγούμενες επιλογές του, αλλά και στη σημασιολογική αναπαράσταση του κάθε δικτυακού τόπου σε θεματικές κατηγορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v