Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Όχι των εργαζομένων στην ιδιωτικοποίηση

Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ, μέσω σημερινής τους ανακοίνωσης, για το ενδεχόμενο πώλησης του 23,17% της εταιρίας στην κοινοπραξία Lukoil - Λάτση, κάνοντας λόγο παράλληλα για κατευθυνόμενα δημοσιεύματα.

ΕΛΠΕ: Όχι των εργαζομένων στην ιδιωτικοποίηση
Για το μεγαλύτερο σκάνδαλο επιχειρηματικής συμφωνίας των τελευταίων ετών κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ με σημερινή τους ανακοίνωση.

Παράλληλα, εγκαλούν την Εθνική Τράπεζα που συμμετέχει ως μία εκ των συμβούλων του δημοσίου για την πώληση του 23,17% των ΕΛΠΕ στην κοινοπραξία της ρωσικής Lukoil και του Ομίλου Λάτση, πως φέρει τεράστιες ευθύνες για την υλοποίηση του σκανδάλου αυτού.

Στα πλαίσια των αντιδράσεων των εργαζομένων των ΕΛΠΕ κατά της ιδιωτικοποίησης, προαναγγέλεται ότι στις 6 Νοέμβρη στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν συλαλλητήριο με συγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη (παλιά Βουλή).

Το σωματείο των εργαζομένων, αναφέρει ότι ο Όμιλος Λάτση μέσω της Eurοbank, εκμεταλλευόμενος και τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης την περασμένη εβδομάδα, διοχετεύει τις τελευταίες ημέρες πληροφορίες ότι ”έκλεισε δήθεν η συμφωνία μεταξύ του δημοσίου και της κοινοπραξίας και αυτό που μένει είναι να μπουν οι υπογραφές”.

Συνεχίζοντας, σημειώνει ότι ύστερα από τις πρόσφατες εξαγορές των ΕΛΠΕ στο Μαυροβούνιο και την Κύπρο η κοινοπραξία έχει κάθε λόγο να βιάζεται να αποκτήσει ποσοστό που θα του επιτρέπει είτε την άσκηση ελέγχου των ΕΛΠΕ μέσα από τη γενική συνέλευση, είτε από τη λήψη σημαντικών μερισμάτων από τη χρήση του 2002.

Το σωματείο των ΕΛΠΕ κάνει λόγο και για ”κατευθυνόμενα δημοσιεύματα” τα οποία δεν έχουν την παραμικρή βάση, και η κυβέρνηση αδιαφορώντας για την επενδυτική δραστηριότητα των ΕΛΠΕ, αν ”προχωρήσει σε προσύμφωνο χωρίς τα σημαντικά θέματα να έχουν ρυθμιστεί, δεν αδυνατίζει μόνο την διαπραγματευτική τους ικανότητα όταν θα κάνει εκ των υστέρων συζητήσεις, αλλά επί της ουσίας βάζει ταφόπλακα στα ΕΛΠΕ και πρέπει να γνωρίζει πως οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές”.

Οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ επισημαίνουν ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες οι σύμβουλοι των ΕΛΠΕ, δεν συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, δεν έχει υπάρξει ποτέ μελέτη ανάπτυξης των κοιτασμάτων από την πλευρά

της Lukoil, ενώ δεν υπάρχει και δέσμευση για κοινές επενδύσεις και δραστηριότητες στα Βαλκάνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v