Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρομέδα: Προς απορρόφηση της Alpha Trust Ωρίων

Τη συγχώνευση με απορρόφηση της Alpha Trust Ωρίων, αποφάσισε σήμερα η γ.σ. της Αlpha Trust Ανδρομέδα. Στη νέα εταιρία 10.781.110 μετοχές θα αντιστοιχούν στους μετόχους της Ανδρομέδας και 14.354.550 στους μετόχους Ωρίων.

Ανδρομέδα: Προς απορρόφηση  της Alpha Trust Ωρίων
Η β΄επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Αlpha Trust Ανδρομέδα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, αποφάσισε την συγχώνευση με απορρόφηση της Alpha Trust Ωρίων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης σκοπιμότητας για τη δημιουργία εισηγμένων εταιριών μεγαλύτερου μεγέθους που αποκτούν ωφέλιμο μέγεθος για τους μετόχους τους, αφού γίνονται πιο ορατές και ελκυστικές στους επενδυτές και εκτιμάται ότι έτσι ευνοείται η αύξηση της εμπορευσιμότητας της μετοχής και η μείωση του discount μεταξύ της εσωτερικής αξίας και της χρηματιστηριακής τιμής της.

Σημειώνεται, ότι οι εκτιμήσεις αυτές καθώς και το γεγονός ότι με τη συγχώνευση επιτυγχάνονται άμεσα, οικονομίες κλίμακας μέσα από τη μείωση των συνολικών λειτουργικών δαπανών, ωφελούν τελικά και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μετόχων.

Η Αlpha Trust Ανδρομέδα, στις 25/10/02 διαπραγματευόταν με 31% discount έναντι της εσωτερικής της αξίας, η οποία ανέρχεται σε 29,4 εκατ. ευρώ, ή σε 2,65 ανά μετοχή. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας σε τρέχουσες αξίες είναι τοποθετημένο κατά 33,1% σε μετοχές, μη συμπεριλαμβανομένων των μετοχών της εταιρίας Alpha Trust Ωρίων που κατέχει η εταιρία οι οποίες θα διαγραφούν μετά τη συγχώνευση, 57,9% σε ομόλογα και 9,0% σε διαθέσιμα.

Η εσωτερική αξία της νέας εταιρίας μετά τη συγχώνευση θα ανέρχεται (με τιμές 25/10/02) σε 64,6 εκατ. ευρώ και το μετοχικό της κεφάλαιο σε 78,4 εκατ. ευρώ, διαιρούμενο σε 25.135.660 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 3,12 ευρώ η κάθε μία.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τη σχέση ανταλλαγής που διαμορφώθηκε, κάθε μέτοχος της απορροφούσας εταιρίας Αlpha Trust Ανδρομέδα θα λάβει μία νέα εκδιδόμενη μετοχή για κάθε μία παλαιά που κατείχε και κάθε μέτοχος της απορροφούμενης εταιρίας Alpha Trust Ωρίων , θα λάβει 0,713651480 νεοεκδιδόμενες μετοχές της απορροφούσας για κάθε μία παλαιά μετοχή που κατείχε.

Ιδιαίτερα, από το σύνολο των μετοχών της νέας εταιρίας, 10.781.110 μετοχές θα αντιστοιχούν στους μετόχους της απορροφούσας εταιρίας Αlpha Trust Ανδρομέδα και 14.354.550 στους μετόχους της απορροφούμενης εταιρίας Alpha Trust Ωρίων.

Η κατανομή των μετοχών στους μετόχους και η έναρξη διαπραγμάτευσης της νέας μετοχής στο Χ.Α.Α. θα γίνουν μετά τη σχετική έγκριση της απόφασης από τις αρμόδιες αρχές, πράγμα για το οποίο οι μέτοχοι θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v