Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ωρίων: Εγκρίθηκε η απορρόφηση από Ανδρομέδα

Εγκρίθηκε σήμερα από τη γ.σ. της Alpha Trust Ωρίων η συγχώνευση της με απορρόφηση από την Ανδομέδα. Η σχέση ανταλλαγής ορίσθηκε για την μεν Ανδρομέδα, μία νέα για κάθε μία παλιά και για την Ωρίων 0,713651480 νέες για κάθε μία παλιά.

Ωρίων: Εγκρίθηκε η απορρόφηση από Ανδρομέδα
Τη συγχώνευση της εταιρίας Alpha Trust Ωρίων με απορρόφησή της από την εταιρία Alpha Trust Ανδρομέδα, αποφάσισε η β’ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση της πρώτης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Οκτωβρίου του 2002.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης σκοπιμότητας για τη δημιουργία εισηγμένων εταιριών μεγαλύτερου μεγέθους που αποκτούν ωφέλιμο μέγεθος για τους μετόχους τους, αφού γίνονται πιο ορατές και ελκυστικές στους επενδυτές και εκτιμάται ότι έτσι ευνοείται η αύξηση της εμπορευσιμότητας της μετοχής και η μείωση του discount μεταξύ της εσωτερικής αξίας και της χρηματιστηριακής τιμής της.

Επίσης, οι εκτιμήσεις αυτές καθώς και το γεγονός ότι με τη συγχώνευση επιτυγχάνονται άμεσα, οικονομίες κλίμακας μέσα από τη μείωση των συνολικών λειτουργικών δαπανών, ωφελούν τελικά και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μετόχων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ως τις 25/10/02 η Alpha Trust Ωρίων διαπραγματευόταν με 27% discount έναντι της εσωτερικής της αξίας, η οποία ανέρχεται σε 38,7 εκατ. ευρώ, ή σε 1,72 ανά μετοχή.

Το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας σε τρέχουσες αξίες είναι τοποθετημένο κατά 31,3% σε μετοχές, μη συμπεριλαμβανομένων των ιδίων μετοχών και των μετοχών της εταιρίας Alpha Trust Ανδρομέδα που κατέχει η εταιρία οι οποίες θα διαγραφούν μετά τη συγχώνευση, 1,4% σε ομόλογα και 67,3% σε διαθέσιμα.

Η εσωτερική αξία της νέας εταιρίας μετά τη συγχώνευση θα ανέρχεται (με τιμές 25/10/02) σε 64,6 εκατ. ευρώ και το μετοχικό της κεφάλαιο σε 78,4 εκατ. ευρώ, διαιρούμενο σε 25.135.660 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 3,12 ευρώ η κάθε μία.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι σύμφωνα με τη σχέση ανταλλαγής που διαμορφώθηκε, κάθε μέτοχος της απορροφούσας εταιρίας Alpha Trust Ανδρομέδα, θα λάβει μία νέα εκδιδόμενη μετοχή για κάθε μία παλαιά που κατείχε και κάθε μέτοχος της απορροφούμενης εταιρίας Alpha Trust Ωρίων, θα λάβει 0,713651480 νεοεκδιδόμενες μετοχές της απορροφούσας για κάθε μία παλαιά μετοχή που κατείχε.

Επισημαίνεται, ότι από το σύνολο των μετοχών της νέας εταιρίας, 14.354.550 μετοχές θα αντιστοιχούν στους μετόχους της απορροφούμενης εταιρίας Alpha Trust Ωρίων και 10.781.110 στους μετόχους της απορροφούσας εταιρίας Alpha Trust Ανδρομέδα.

Η κατανομή των μετοχών στους μετόχους και η έναρξη διαπραγμάτευσης της νέας μετοχής στο ΧΑ, θα γίνουν μετά τη σχετική έγκριση της απόφασης από τις αρμόδιες αρχές, πράγμα για το οποίο οι μέτοχοι θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v