Libra: Αγοράζει από την China New Energy φωτοβολταϊκά 30 MW

Ο όμιλος έχει κλείσει συμφωνία απόκτησης από την κινεζική εταιρεία China New Energy φωτοβολταϊκών πάρκων δυναμικότητας 30 MW έναντι τιμήματος που αντιστοιχεί σε περίπου 6 φορές τα ετήσια EBITDA.

Libra: Αγοράζει από την China New Energy φωτοβολταϊκά 30 MW

Στην εγχώρια αγορά ΑΠΕ, ενάμιση χρόνο μετά τις πωλήσεις χαρτοφυλακίων με αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, προκειμένου να κλείσει τα δάνεια που είχε πάρει από την Πειραιώς, επανέρχεται ο όμιλος Libra. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος έχει κλείσει συμφωνία απόκτησης από την κινεζική εταιρεία China New Energy φωτοβολταϊκών πάρκων δυναμικότητας 30 MW έναντι τιμήματος που αντιστοιχεί σε περίπου 6 φορές τα ετήσια κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA). Η συναλλαγή διενεργείται για το Libra Group από τη Euroenergy, βραχίονα του ομίλου όσον αφορά επενδύσεις ΑΠΕ στις ευρωπαϊκές αγορές. 

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Libra προχώρησε το kαλοκαίρι του 2018 στην πώληση περίπου 10 αιολικών πάρκων, συνολικής δυναμικότητας 186 MW, έναντι μικρού τιμήματος και με ανάληψη του δανεισμού, ύψους 278 εκατ. ευρώ από τον αγοραστή. Σε όρους enterprise value, τα πάρκα αποτιμήθηκαν περίπου 9,5 φορές τα EBITDA της χρήσης 2017.

Λίγο νωρίτερα, είχε πωλήσει το χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών στη Sumec Clean Energy, με τον αγοραστή να αναλαμβάνει τον δανεισμό τους και να καταβάλλει μικρό τίμημα. 



 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v