Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντεμπούτο στην Ελλάδα για τα καταστήματα επίπλων Ashley Homestores

Η αμερικανική αλυσίδα επίπλων εγκαινιάζει την παρουσία της στην Ελλάδα με το πρώτο κατάστημα στο Smart Park, μέσω συνεργασίας με την οικογένεια Κωνσταντίνου.

Ντεμπούτο στην Ελλάδα για τα καταστήματα επίπλων Ashley Homestores

Το ντεμπούτο της στην Αθήνα, στο Εμπορικό Κέντρο Smart Park, πραγματοποιεί επισήμως αύριο, 1η Νοεμβρίου, η Ashley Homestores, αμερικανική αλυσίδα επίπλων, εγκαινιάζοντας το συγκεκριμένο κατάστημα 800 τ.μ.

Η αλυσίδα αποτελεί τον λιανικό βραχίονα της Ashley Furniture Industries Inc, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη παραγωγός επίπλων στον κόσμο με εργοστάσια τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ασία. Αν και η μητρική διατηρεί δραστηριότητα από το 1945, η παρουσία της στη λιανική ξεκίνησε μόλις το 1997, με το πρώτο της κατάστημα στην Αλάσκα. Το πρώτο κατάστημα εκτός ΗΠΑ δημιουργήθηκε το 2000 στην Ιαπωνία και έκτοτε η εταιρεία ακολούθησε ραγδαία ανάπτυξη δικτύου παγκοσμίως, αριθμώντας πλέον 1.000 σημεία ανά τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, η Ashley Homestores έρχεται μετά από πρωτοβουλία της οικογένειας Κωνσταντίνου, η οποία έχει επενδύσει στο εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall αλλά και σε αμιγώς λιανεμπορικές δραστηριότητες. Ειδικότερα, αναπτύσσει την αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού Διάφανο, αλλά και την αλυσίδα του ισπανικού σήματος εσωρούχων Women’s Secret. Παράλληλα διατηρεί συνεργασίες franchise για γνωστά brands ένδυσης όπως United Colors of Benetton, Adidas, Tommy Hilfiger και Forever21 (μετά την αποχώρηση του αρχικού επενδυτικού σχήματος).

Σε ό,τι αφορά την εμπορική πρόταση της Ashley Homestores, αυτή τοποθετείται στη «μέση αγορά» από άποψη τιμής ενώ τα έπιπλα της συλλογής δεν είναι της φιλοσοφίας ready to assembly, όπως για παράδειγμα η πρόταση της ΙΚΕΑ και συναφών εταιρειών. Ωστόσο, ο μητρικός κατασκευαστικός όμιλος εισέρχεται και σε αυτή την αγορά -που τοποθετείται στην οικονομικότερη κατηγορία-, εξαγοράζοντας μόλις τον Σεπτέμβριο του 2019 εξειδικευμένη αμερικανική εταιρεία κατασκευής επίπλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v