Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελπίδες επαναλειτουργίας για τη Shelman

Εξι χρόνια μετά το «λουκέτο», η περίπτωση της Shelman επανήλθε στη δημοσιότητα, με αφορμή την επίσκεψη του Αδ. Γεωργιάδη. Πόσο πιθανή είναι η επαναλειτουργία της μονάδας.

Ελπίδες επαναλειτουργίας για τη Shelman

Πέρασαν έξι χρόνια από το «λουκέτο» του εργοστασίου της Shelman στη Ροδόπη και σήμερα είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν ελπίδες για την επαναλειτουργία της ακριτικής βιομηχανικής μονάδας.

Το θέμα επανήλθε στη δημοσιότητα με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη τον Σεπτέμβριο στη Θράκη και ειδικότερα στο κλειστό εργοστάσιο της πάλαι ποτέ κραταιάς βιομηχανίας ξύλου.

«Αποτελεί προτεραιότητά μου να ανοίξει ξανά το εργοστάσιο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο υπουργός στον τοπικό Τύπο, και επίσης ότι «έχω συναντήσει τους υποψήφιους επενδυτές στο γραφείο μου και έχουμε συζητήσει για ένα αρκετά πιθανό επιχειρηματικό σχέδιο».

Η EPS Wood, που δραστηριοποιείται χρόνια στον κλάδο της ξυλείας, δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον της για το εργοστάσιο και μάλιστα ήταν αυτή που εξαγόρασε φέτος το brand name της Shelman μέσα από τη διαδικασία του πλειστηριασμού.

Σύμφωνα με κύκλους της Κομοτηνής, η EPS Wood γνωρίζει καλά τον κλάδο, είναι διατεθειμένη να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο βάζοντας το χέρι στην τσέπη, ωστόσο για ένα project της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ θα χρειαστεί ενδεχομένως και η εξασφάλιση μερικής χρηματοδότησης, πρόταση που φαίνεται να ακούει με ενδιαφέρον ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

ΥΓ: Φημολογείται ότι υπήρξε και δεύτερη κρούση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης που αφορά την επαναλειτουργία της μονάδας της Shelman, η οποία ωστόσο -σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς- «ακόμη και αν αληθεύει, φαίνεται να μπάζει από παντού. Δεν μπορεί όσοι δημιούργησαν το πρόβλημα, να θεωρηθούν ικανοί για την επίλυσή του».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v