Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εργο από European Profiles (Q&R)

Σε έργο για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με τη δικτύωση και τη μελέτη της Αθήνας, της Μπανγκοκ και του Μπρίστολ συμμετέχει η European Profile, μέλος του Ομίλου της Quality & Reliability.

Εργο από European Profiles (Q&R)
Εργο για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ανέλαβε κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού η Αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Αθηναίων και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ANSE με την τεχνική βοήθεια της European Profiles, εταιρείας συμβούλων, μέλους του Ομίλου της Quality & Reliability.

Το έργο έχει τίτλο ”Improving management and supporting guidelines in air quality in metropolitan cities” και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκοπός του είναι η βελτίωση των συστημάτων διαχείρισης και των προδιαγραφών ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα σε παγκόσμια κλίμακα.

Τρεις μεγαλουπόλεις, η Αθήνα, η Μπανγκόκ και το Μπρίστολ δικτυώνονται για να μελετήσουν και να συστηματοποιήσουν αποτελεσματικές μεθόδους καταπολέμησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η πολύτιμη εμπειρία που θα προκύψει από την υλοποίηση του προγράμματος θα συστηματοποιηθεί και θα αποτελέσει πρόταση για τη διεθνή αντιμετώπιση του καίριου αυτού περιβαλλοντολογικού προβλήματος.

Το έργο περιλαμβάνει ενέργειες μελέτης, ανταλλαγής καλών πρακτικών, εκπόνησης προγραμμάτων δράσης σε θέματα διασφάλισης ποιότητας, προετοιμασίας εγχειριδίων, κατάρτισης στελεχών και αξιολόγησης.

Στην υλοποίησή του συνεργάζονται η τοπική αυτοδιοίκηση, πανεπιστήμια και άλλοι επιστημονικοί φορείς και κοινωνικοί εταίροι από την Ελλάδα, την Ταϊλάνδη και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η European Profiles ανέλαβε την τεχνική στήριξη του έργου και την παροχή εμπειρογνωμόνων για την υλοποίησή του.

Σημειώνεται ότι, η European Profiles αποτελεί τη βασική επιχειρησιακή μονάδα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών του Ομίλου Q&R με μεγάλο αριθμό έργων τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα. Η εταιρεία έχει να επιδείξει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στην υλοποίηση έργων τεχνικής βοήθειας με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της παγκόσμιας τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v