Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σενάρια εισόδου Κοπελούζου στην κοινοπραξία που ελέγχει τον ΔΕΣΦΑ

Πληροφορίες κάνουν λόγο για προχωρημένες συζητήσεις του ελληνικού ομίλου με τις εταιρίες Snam, Fluxys και Enagas. Υπο εξέταση το ενδεχόμενο συγκρουσης δραστηριοτήτων ανάμεσα στο ΔΕΣΦΑ και τον όμιλο Κοπελούζου.

Σενάρια εισόδου Κοπελούζου στην κοινοπραξία που ελέγχει τον ΔΕΣΦΑ

Σενάρια εισόδου εταιρίας συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου στην κοινοπραξία SENFLUGA που εξαγόρασε το 66% του ΔΕΣΦΑ παίζουν τις τελευταίες ώρες στην αγορά.

Πηγές θέλουν οι συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές να είναι προχωρημένες και να επικεντρώνονται στην απόκτηση μικρού μεριδίου από τις Snam, Fluxys και Enagas που έχουν συστήσει τη SENFLUGA.

Οι πηγές που φέρουν τον όμιλο Κοπελούζου να είναι σε διαπραγματεύσεις για τη θέση εταίρου στην κοινοπραξία, αναφέρουν ότι ένα από τα κυρία ζητήματα που πρέπει να αποσαφηνιστεί είναι κατά πόσο ενδεχόμενη είσοδος του πληροί τις προϋποθέσεις περί ανεξαρτησίας των δραστηριοτήτων του από εκείνες του Διαχειριστή (ΔΕΣΦΑ). Με βάση το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο δεν επιτρέπεται η σύγκρουση των δραστηριοτήτων μεταξύ εκείνων του προμηθευτή ή παραγωγού με τη μεταφορά.

Κάποιες πηγές μιλούν για επίσημες ανακοινώσεις ακόμη και τις επόμενες ώρες, ενώ το σίγουρο είναι πως μια τέτοια συμφωνία δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά του φυσικού αερίου. Κι επιπλέον αν όντως υπάρξει deal αυτό θα πρέπει να ερευνηθεί από τις αρμόδιες ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού και ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v